Klostermarksskolen. C.F. Møller

Klostermarksskolen

En ny tilbygning til Klostermarkskolen i Aalborg, skaber et moderne læringssted, der indpasser sig byens materialitet, skala og udtryk.
 Klostermarksskolen. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Klostermarksskolen

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

1410 m²

År

2020-

Konkurrence

1. præmie i konkurrence. 2020

Bygherrerådgiver

MOE

Entreprenør

Magnus Thomsens Eft.

Ingeniør

Frandsen & Søndergaard

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i konkurrence. 2020

Klostermarkskolen i Aalborg er grundlagt i 1871 og har stolte traditioner for fællesskab og kreativitet, kombineret med moderne læringsformer. Opgaven indebærer en modernisering og udvidelse af skolen. Visionen for tilbygningen til Klostermarkskolen er at skabe en bygning, der med sin arkitektur, tænker den eksisterende bebyggelse ind og spiller med og mod den. Det omkringliggende område er beriget med bygninger, som hver især har et særkende og høj arkitektonisk kvalitet. Det er denne kontekst Klostermarksskolens tilbygning skal indpasse sig i. Den nye undervisningsbygning blander byens hårde materialer og skalaindpasning med skolens bløde, grønne og inviterende udtryk, så det er et sted, som skaber gode og trygge rammer for børnene.

Samspil mellem ude og inde

Skolens nye tilbygning består af tre nye undervisningsrum, multisal, naturfag og billedkunst, fordelt på tre etager, hvor facaderne afspejler bygningens funktioner. Multisalens høje rum kommer til udtryk i facaden med store vinduespartier, der inviterer omgivelserne ind og sikrer transparens mellem by og skolegården. Multisalen åbner op mod skolegården, hvor en udvidet aktivitetstrappe, skaber samspil mellem ude og inde. Aktivitetstrappen kan om sommeren bruges som amfiteater. Murværket beklædes med trælister som grundlag for klatreplanter, der sikrer børnene rare materialer i deres nærhed. Naturfagsetagen er mere traditionel facademæssigt, med etagehøjde og vinduessætning, og detaljer som partielt tilbagetrukne murfelter. Billedkunstetagen bygges med særlig atelierlignede stemning, uden vindueshuller mod nord og syd. To østvendte ovenlysvinduer sikrer et spænende arbejdes lys til kunstlokalerne. Ovenlysvinduerne fremstår i facaden som markant tagformer, der bidrager til at give huset identitet og afspejler dets funktion. På taget, og i direkte forbindelse til billedkunstetagen, etableres en tagterrasse, der er tilgængelig for alle.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.