Nye Ogna Skole. C.F. Møller

Nye Ogna Skole

Forslaget til den nye skole i den norske by Ogna har som mål at skabe et moderne og fremtidsrettet læringsmiljø, der samtidig skal være det lokale samlingssted. Forslaget omfatter en multihal, bibliotek og et sundhedscenter for børn og unge med et mål om at skabe et stærkt tilhørsforhold mellem elever, skole og by.
 Nye Ogna Skole. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Hå kommune

Adresse

Ogna, Norge

Omfang

4900 m²

År

2015, konkurrrence

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Gullik Gulliksen

Andre samarbejdspartnere

Cadi (interiørarkitekt)
Autens (Skolekonsulent)

Skolen er tænkt som tre zoner – et lokalt fælleshus, der rummer hovedankomst og fællesfunktioner, en administration og undervisningslokaler fordelt på alderstrin. Hver læringsarena og alderstrin har sit helt eget lille hus – med egen indgang og kontakt til landskabet. Det giver mulighed for fleksible løsninger med hensyn til forskellige læringsformer og udfoldelse. Centralt i forslaget er den tætte dialog mellem inde og ude, mellem fælleshuset og læringsmiljøerne indenfor og det grønne landskab og legearealer udenfor.

Alle undervisningsrum er placeret på et bakkeplan, hvor et overdækkede terrasseområder skaber en flydende overgang til naturen. Det nye lokale fælleshus, der også rummer skolens hovedankomst, åbner sig mod vest med udsyn til hovedvejen, havet og jernbanen og bliver hermed et tydeligt socialt knudepunkt. Facaden består her af tre gavlfacader med store glaspartier, godt beskyttet af store udkragninger.

Landskabets bugtende form med havet, klitterne, åløb, fjeld og langstrake hegn af træer er alle stærke naturelementer, som har inspireret til bygningens udtryk og materialevalg. Skolens tag har bløde kurver som klitterne og er klædt med marehalm, mens facadernes liggende paneler med tiden patineres af vejret til en sølvgrå nuance.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.