Vitus Bering Innovation Park. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Vitus Bering Innovation Park

Vitus Bering Innovation Park er en del af uddannelsesinstitutionen Vitus Bering i Horsens. Undervisning og iværksætterkontorer side om side. Det er filosofien bag den nye bygning, der føjer sig markant til det eksisterende anlæg.
 Vitus Bering Innovation Park. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Bygherre

Vitus Bering Innovation Park

Adresse

Horsens, Danmark

Omfang

8.000 m²

År

2008-2009, 2011

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2008

Entreprenør

Pihl & Søn A/S

Ingeniør

Grontmij

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2008

Husets innovative og dynamiske karakter er udtrykt gennem spiral-formen: På facaden strækker vinduesbåndene sig mod himlen, så de tager sig ud som en glasspiral omkring byggeriets seks etager. Indvendigt er det hovedtrappen, der løber som en spiral mellem etagerne i det samlende atrium. Formen har desuden den praktiske fordel, at den lader en nødvendig brandvej skære igennem byggeriet.

Bygningen er et af de første kontorbyggerier herhjemme i lavenergiklasse 1, dvs. at energiforbruget er halveret i forhold til bygningreglementets mindstekrav.

Det lave energiforbrug opnås bl.a. ved højisolerede ruder samt ekstra isolering af alle byggeriets yderflader. Et andet tiltag er fx et intelligent ventilationsanlæg, der indstiller sig efter, hvor mange mennesker, der opholder sig i hvert enkelt rum.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning/Kontor & Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.