Montpellier Business School. C.F. Møller

Montpellier Business School

Ny campus som vartegn for Montpellier, der dynamisk skaber interaktion på tværs af faggrupper og inviterer offentligheden ind.
 Montpellier Business School. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Montpellier Business School

Adresse

Montpellier, France

Omfang

27940 m² + 12990 m² (parkering)

År

2021

Ingeniør

AIA Ingeniérie
EGE Ingeniérie
AIA Environnement (bæredygtighed)
Tisseyre+Associés (akustik)

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med AIA Architectes, Line Nelund Dross (consultant) og Megias Vernhes Architectes (lokal arkitekt)

Landskab

AIA Territoires in collaboration with C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

BEGC (Køkkendesigner)
Onepoint. (Designer af digitale oplevelser)
lbc (rumplanlægger + møbeldesigner)

Præmiering
Præmiering
  • 2. præmie i international arkitektkonkurrence. 2021

Med sin trekantede form er den nye campus et vartegn for sit distrikt i Montpellier. Og med flere åbninger til byen og et landskabsdesign, der bygger på områdets vegetation, integrerer campussen sig i sine omgivelser.

Campussen består af fire uddannelsesenheder inden for handel, restauration og turisme, fordelt på to bygninger. Bygningerne er forbundet via en bølgende og transparent stueetage med glasfacade, hvor et mezzaninniveau er gennemgående i hele stueetagen og forbinder et åbent atrium med udendørs terrasser og offentligt åbne områder.

Sociale mødesteder med plads til fordybelse

De øverste etager byder på udendørsrum med balkoner i forlængelse af kontorer og undervisningslokaler. Åbne arealer og brede trapper tilskynder til interaktion mellem lærere, forskere og studerende ved at skabe bevægelse på tværs af bygningens niveauer og fagligheder. Samtidig er de øverste etager designet med isolerede miljøer, der også giver rum til refleksion og fordybelse.

De nederste etager er åbne og dynamiske med et mezzaninniveau, der snor sig langs de buede glasfacader inde i begge bygninger og fortsætter som en gangbro udenfor, hvor man kan tage en pause med udsyn til det frodige landskab. Mezzaninniveauet er forbundet med stueetagen gennem flere vindeltrapper, mens der på de øverste etager går en bred trappe op til en taghave, hvor brugerne af campussen kan arbejde under pergolaerne.

Terrasser og arealer i stueplan forbinder alle campussens funktioner og fremstår inviterende for offentligheden med grønne passager, kantine og en showcase-restaurant til uddannelsesformål, der er åben for gæster udefra.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.