Sølvgades Skole. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Sølvgades Skole

Danmarks ældste, fungerende skole, den fredede Sølvgades Skole fra 1847 nær Christian IV's Nyboder, har gennem mange år manglet plads og moderne faciliteter.
 Sølvgades Skole. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Fakta

Bygherre

Københavns Kommune, Københavns Ejendomme

Adresse

København, Danmark

Omfang

4.500 m² (renovering 2.100 m², nybygning 2.400 m²)

År

2005-2012

Konkurrence

1. præmie i tilbudskonkurrence. 2005

Ingeniør

Esbensen Rådgivende Ingeniører og Sloth Møller

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i tilbudskonkurrence. 2005

C.F. Møller har nænsomt renoveret skolen og stået for en udvidelse, der i form og farver er forankret i og inspireret af kvarterets bygningsformer og historie, fx Nyboders pastelfarver, og samtidig tilfører et modernistisk twist.

Sølvgades Skole, der er Københavns første kommuneskole, ligger omgivet af historiske bygninger og parker som Nyboder, Rosenborg og Kongens Have - og tæt ved et markant, modernistisk boligbyggeri, Dronningegården (1943-58) af C.F. Møller og Kay Fisker.

Den nye seks etagers bygning med den markante glasfacade giver gaden nyt liv og dynamik, men tilpasser sig med sine skrå former og farvesætningen samtidig kvarterets omkringliggende historiske bygninger.

Indvendigt fortsætter det med knæk i bygningens grundplan, skråtstillede vægge og en koloristisk farvesætning, der er med til at skabe et levende undervisningsmiljø. At farverne følger med indenfor, sammenbinder det indre og det ydre.

Den markante dobbelte glasfacade medvirker - udover at minimere trafikstøj - til at skabe en højisoleret bygning. Samtidig virker facaden som skorstenseffekt for den naturlige ventilation, der supplerer den mekaniske ventilation i et samlet energikoncept, der minimerer energiforbruget og skaber et ideelt indeklima i skolen. Alt i alt betyder det, at energiforbruget ikke overstiger 68 kWh/m2/år.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.