International School Ikast-Brande. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert

International School Ikast-Brande

Den internationale skole i Ikast-Brande er så populær, at der var behov for nye, større lokaler. C.F. Møller har designet skolen, opført med to etager i lyst murværk, som en lille by med små huse, der ligger omkring et torv og små gader.
 International School Ikast-Brande. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert
Fakta

Bygherre

International School Ikast-Brande v. ISIB Ejendomsselskab A/S

Adresse

Bøgildvej, Ikast, Danmark

Omfang

2.600 m²

År

2012-2013

Entreprenør

Totalentreprenør KPC Herning A/S

Ingeniør

Midtconsult Herning

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Det nye skolebyggeri, der rummer skole, SFO og børnehave, er opført i forlængelse af et eksisterende uddannelseskompleks.

Overalt i bygningen er der udkig til det grønne, parklignende landskab og et fint lysindfald. Vinduesåbninger er placeret i et pixeleret og levende mønster, der giver mulighed for naturligt lys dybt ind i byggeriet - og åbner udsigten til glæde for både store og små.

Centralt i byggeriet er en lang, buet overbygning, klædt i gennemsigtige facadeelementer, der indeholder ventilationsanlæg og skylights. Den buede form fortsætter i de bugtede balkoner, der indrammer skolens største og mest centrale plads – et mødested for elever og børn i hverdagen og ved særlige lejligheder et rum for drama, musik, spisning, foredrag mv.

Det omgivende landskab er udformet som skyggefuld skov, hvor legepladser, boldbaner og et afskærmet areal til børnehaven er integreret.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.