Domus Media. C.F. Møller. Photo: Kim Müller

Domus Media

Projektet omfatter indvendig og udvendig restaurering af Domus Media Vestfløjen - en del af Oslos universitetsanlæg på Karl Johansgate siden færdiggørelsen i midten af 1800-tallet - samt renovering af universitetets berømte aula fra 1911.
 Domus Media. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Statsbygg/Universitetet i Oslo (UIO)

Adresse

Oslo, Norge

Omfang

33.000 m²

År

2006-2016

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2006

Ingeniør

RIB-A: L. Høyer RIE: Sweco RIV: Ingenia AS KMR: Jens Treider

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Erik Møller Arkitekter AS

Landskab

Sweco - Plan og Landskap

Kunstner

Edvard Munch M. Skeibrok

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2006

Domus Media-anlægget, som blev påbegyndt i 1811, stod færdigt i 1856, og arkitekten var Christian Heinrich Grosch. Det regnes for at være et hovedværk i den norske senempire og for Groschs vigtigste arbejde. I forbindelse med 200 års jubilæet for grundlæggelsen af universitetet i Oslo har den norske stat ønsket at gennemføre en komplet indvendig og udvendig restaurering af Domus Media Vestfløjen og aulaen samt en restaurering af facader og taget på den resterende bygningsmasse.

Anlægget består af tre hovedbygninger mod sydvest, som omkranser den åbne universitetsplads mod Karl Johansgate, og et parkanlæg på bagsiden med to mindre bygninger. Ved 100 års jubilæet i 1911 blev Domus Media udvidet med et nyt aula. Aulaen er i dag en af Norges vigtigste koncert- og festsale og huser en række berømte Munch-malerier. Salen har bl.a. været ramme for uddelingen af Nobel-prisen. Det fredede byggeri er gennem årene løbende blevet ombygget og bliver nu overalt ført tilbage til det oprindelige. Vestfløjen med læsesal, professorkontorer og møderum indrettes, så lokalerne imødekommer kravene til nutidens kontormiljøer.

Læs mere
Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.