Nya Tiundaskolan. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Nya Tiundaskolan

Tiundaskole er en moderne og attraktiv folkeskole og børnehave, der er tryg og tilgængelig for alle.
 Nya Tiundaskolan. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Fakta

Bygherre

ByggDialog og Skolfastigheter

Adresse

Uppsala, Sverige

Omfang

13.000 m² + 2.500 m² idrætshal

År

2015-2018

Entreprenør

ByggDialog

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Kunstner

Erika Lövqvist, Jenny Nolstam og Anton Alvarez.

Andre samarbejdspartnere

Anna Törnqvist, Skolekonsulent

Tiundaskole i Uppsala, Sverige, rummer elever fra børnehaveklassen til 9ende klasse og er baseret på en enkel og robust struktur. Skolen rummer i alt op til 900 folkeskoleelever og 144 børnehavebørn.

Skolen tilbyder fleksible læringsmiljøer til fremtidens undervisning med rig mulighed for varierede aktiviteter og arbejdssituationer. Den rumlige organisering af skolen er grundlæggende bygget op omkring områder til gruppearbejde og specialudrustede projektværksteder og udmærker sig ved et næsten totalt fravær af korridorer.

Bygningen er baseret på en enkel og robust struktur og er opbygget som en række byggeklodser, der er dimensioneret efter et grupperum og placeret forskudt i forhold til hinanden. Facaden er i tegl, som en historisk reference til det teglværk, der lå der, hvor der i dag er skolegård. Der er anvendt tegl i to forskellige farver, der sammenvævet skaber et mønster, der betoner byggeklodsernes forskellige højder på to til fire etager.

Bygningens centrale omdrejningspunkt er et rum, der samler bistro, spisesal, fælles læringsmiljøer samt en større trappe, der fører op til biblioteket og samtidig fungerer som rum for undervisning. Interiøret afspejler bygningens enkle og robuste struktur og fremstår generelt meget lyst.

Grupperum og projektværksteder har forskellige gulvfarver for at give rummene identitet. Skolen er skofri for at bidrage til et roligt og behageligt indendørsmiljø.

I tilslutning til skolen findes Tiunda Idrætshal. Denne bygning rummer en stor konkurrencehal til forskellige typer af boldsport, en tribune til 180 personer, et rum, der kan anvendes til undervisning eller spisesal og en spejlsal til dans og rytmik. Skolen og idrætshallen er LGBT-certificeret.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.