Den Åbne Skole i Waldau (OSW). C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Nordland Arkitekter Arkitekter

Den Åbne Skole i Waldau (OSW)

Den Åbne Skole i Waldau (OSW) sætter ny standard for læringsmiljøer i tyske skoler, ved at forene undervisning og natur i fleksibelt og bæredygtigt kompleks med flere anvendelsesmuligheder.
 Den Åbne Skole i Waldau (OSW). C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects / Nordland Arkitekter Arkitekter
Fakta

Bygherre

Stadt Kassel Immobilien GmbH & Co. KG repræsenteret af GWG Projektentwicklung GmbH i samarbejde med Montag Stiftung Jugend und Gesellschaft

Adresse

Kassel, Tyskland

Omfang

17.000 m²

År

2021-2026

Konkurrence

1. præmie i international arkitektkonkurrence. 2021

Bygherrerådgiver

Hille Tesch Architekten + Stadtplaner

Ingeniør

Fast + Epp, Sweco, Döring Beratende Ingenieure

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects i samarbejde med WELL concept GmbH

Andre samarbejdspartnere

Wenzel + Wenzel, EPEA, Ingenieurbüro Hausladen, Transsolar, IBC Ingenieurbau Concept, a.g. Licht

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i international arkitektkonkurrence. 2021

Grundskolen, med seks klassetrin, fungerer som et samlingspunkt i det lokale distrikt hvor funktioner som bibliotek, ungdomscenter, musiklokaler og værksteder kan bruges fleksibelt af lokale beboere, i og uden for skoletiden.

Børn kræver forskellige miljøer, efterhånden som de bliver ældre. Derfor har læringsmiljøerne et design, der kan tilpasses efter alder. Den Åbne Skole i Waldau (OSW) er desuden designet til at støtte et konceptuelt undervisningsmiljø, hvor eleverne lærer af hinanden gennem kreativitet og samarbejde.

Undervisningsområderne er fleksibelt indrettet i klynger, så både traditionel og projektbaseret undervisning kan foregå side om side. Forskydninger i bygningens geometri skaber flere hjørner og varierede miljøer til undervisning og aktiviteter både inde og ude.

Udendørsarealerne danner et campus, der inviterer hele lokalsamfundet ind. Området er designet med forskellige zoner, der indbyder til læring, motion og rekreation. En eksisterende sti er trukket ind i skolens atrium og skaber en urban gestus ved at forbinde de indendørs områder med det udendørs miljø. En bred udendørs trappe åbner bygningen til det nye bytorv mod vest og giver adgang til taget. Trapperne fungerer også som et byrum med udsigt over landskabet og opholdsrum.

Bæredygtig og fremtidssikret

Den Åbne Skole i Waldau (OSW) er baseret på DGNB-certificeringskravet med seks projektspecifikke temaer: Fleksibilitet, indeklima, sundhed, optimal drift, lang levetid og dobbeltfunktion. Disse har inspireret til at designe en fleksibel hybridbygning i træ med et minimum af bærende vægge for et fleksibelt og fremtidssikret design.

Hybridtrækonstruktionen med letvægtskomponenter forkorter byggetiden for bærende rammer med 30-40% i forhold til konventionelle løsninger. Og miljøvirkningen af materialevalget reducerer CO₂-udslippet med 50% i forhold til konventionelle løsninger.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning/Træbyggerier

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.