Herning Gymnasium. C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig

Herning Gymnasium

Herning Gymnasium skal optimere og sikre en endnu bedre tilpasning af undervisning efter den nye gymnasiereform. Udvidelsens arkitektoniske udtryk tager afsæt i de eksisterende bygningers arkitektoniske udtryk og interne logistik.
 Herning Gymnasium. C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig
Fakta

Bygherre

Region Midtjylland (før 2007 Ringkøbing Amt)

Adresse

Herning, Danmark

Omfang

13000 m²

År

2004-2007

Ingeniør

Oluf Jørgensen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • Aluminium in Renovation Building Award - Nordic Nominee. 2007

Udvidelsen skaber ikke blot ekstra plads, men også bedre forbindelse mellem de eksisterende bygninger både fysisk og visuelt – ligesom indretningen er mere lys, åben og fleksibel.

Gymnasiets oprindelige hovedbygning i én etage bliver erstattet af en ny i to etager.

Nybyggeriet tager imod og samler stedets bevægelser med bl.a. indgangsparti og dobbelthøjt foyer- og fællesareal, hvor dagslyset fra et langt ovenlys skaber og forstærker visuel kontakt til overetagen.

Ombygningen tilføjer nye studiearealer og multilokaler, der passer til nutidens undervisningsformer, samtidig bliver lokalerne samlet efter funktion, fx administration, humaniora og naturfag.

Det arkitektoniske udtryk tager afsæt i de eksisterende bygninger fra 1972, der er tidstypiske med deres facader af lodrette, grå betonelementer og gennemgående vinduespartier. Nybygningen spiller videre på den gentagne rytme, men er samtidig i et modspil til betonens tunge karakter: Bygningskroppen er alu-beklædt og ender i en karaktergivende, rød gavl, som fremstår svævende i sin lette, afrundede form. Samtidig er der brugt cedertræ i beklædningen af nybygningens vestende. Det udstråler varme som kontrast til metallet.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.