Ny videregående skole Harstad. C.F. Møller

Ny videregående skole Harstad

Ny videregående skole Harstad er mere end blot en skole. Den er et nyt samlingspunkt i den norske by Harstad, der giver nyt liv til et tidligere industriområde og forbinder byen med havet og fortiden med fremtiden.
 Ny videregående skole Harstad. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Troms og Finnmark fylkeskommune

Adresse

Harstad, Norge

Omfang

18.500 m²

År

2023

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Ola Roald Arkitekter

Landskab

SLA

Andre samarbejdspartnere

Makershub

Præmiering
Præmiering
  • 1.præmie i arkitektkonkurrence. 2023

Den ny videregående skole Harstad har plads til ca. 1.100 elever i alderen 16-19 år og fremstår som et kulturelt pejlemærke og centrum for læring og socialt samvær ved havnefronten i Harstad. Det tidligere værftsområde, hvor skolen er placeret, transformeres således til et uddannelsescenter og et sted for unge fra området at skabe relationer både indbyrdes og med byen.

Skolen rummer både praktiske og teoretiske fag. Læringsarealerne er fleksible og kan anvendes til forskellige undervisningsformer, herunder projektbaseret tværfaglig læring. Samlet set fremstår skolen indbydende og åben, med funktioner, der overlapper hinanden. Dele af taget er tilgængelige for offentligheden og skaber rum for aktiviteter, mødesteder og udstillinger. Gennem en vertikal kerne kan man vandre op gennem etagerne med varierende udsigt over fjorden, byen og fjeldet. Det skaber også mulighed for at elever og besøgende mødes på kryds og tværs og se, hvad hinanden laver. Basen i byggeriet er konstrueret i beton og rummer de fag, der kræver store åbne rum og tunge maskiner og hård brug af rummet. Over basen er konstruktionen i træ. Samlet skaber det et robust og varmt udtryk, der styrker trivsel og et godt indeklima.

I brug uden for skoletiden

Skolen er et mødested for hele byen med tilgængelige terrasser på forskellige etager og faciliteter, der kan bruges efter skoletid i form af bl.a. koncerter i koncertsalen og danseforestillinger eller dansetimer i dansestudierne, indendørs bandyturnering i idrætshallen og malekurser på taget med udsigt ud over fjorden. Om aftenen vil skolens aktiviteter lyse op i havnen.

Udendørsområderne er designet med fokus på den lokale natur og kystens karakter. Havneparken er et nyt mødested mellem byen og vandet, hvor man kan lege, slappe af og endda tage en svømmetur i havet og gå i sauna. Parken indeholder også naturlige løsninger til håndtering af regnvand og tidevand.

Målet er at blive et energi-plus-byggeri, certificeret efter BREEAM NOR-standarden 'Very Good', der selv producerer energi gennem solceller på tag og facade og igennem anvendelsen af materialer med lavt klimaaftryk.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning/Træbyggerier

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.