Nobelparken, Aarhus Universitet. C.F. Møller

Nobelparken, Aarhus Universitet

På hjørnet af Ringgaden og Randersvej i Aarhus rejser Nobelparkens høje bygninger sig. Med sine røde tegl spiller parken sammen med Det Teologiske Fakultet på hjørnet overfor, Ringgadens nærliggende bygninger og Aarhus Universitets gule tegl på det modsatte hjørne.
 Nobelparken, Aarhus Universitet. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Bygherre

Forskningsfondens Ejendomsselsskab (FEAS)

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

55000 m²

År

1997-2004

Entreprenør

NCC

Ingeniør

COWI

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Kunstner

Viera Collaro, Niels Winkel, Torben Ebbesen, Evan Rasmussen, Lone Høyer Hansen og Vibeke Lawaetz

Andre samarbejdspartnere

Byggeplandata

Præmiering
Præmiering
  • Bygherreprisen (Boligfonden Kuben/Bygherreforeningen). 2004
  • Aarhus Kommunes Arkitekturpris. 2000

Nobelparken er bygget op som en tæt bydel med torve og pladser mellem bygningerne, som både rummer erhvervsfaciliteter, boliger og undervisningsfunktioner – primært for Aarhus Universitet, men også for fx Den Sociale Højskole. Ud mod gaden danner to rækker femetagers blokke en markant facadeprofil, mens de samtidig rammer parkens gårdrum ind, hvor boligerne til bl.a. gæsteforskere ligger.

I mellem de høje bygninger er store afskærmende glaspartier udspændt, som er udsmykket med lange lysbroer i forskellige farver, der lyser op om aftenen. I det hele taget er både bygninger og pladser rigt dekoreret med kunst; universitetets auditorium er fx prydet af en markant glasudsmykning med portrætter af de 13 danske nobelpristagere.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.