Vega Skole & aktivitetshus. C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen

Vega Skole & aktivitetshus

Vega skole & aktivitetshus er et unik samlingspunkt centralt i bydelen Vega, der forener skole, kultur og fritid og tilbyder plads til alle, unge som gamle.
 Vega Skole & aktivitetshus. C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen
Fakta

Bygherre

Byggdialog

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

12.500 m², 900 elever

År

2019-2023

Konkurrence

1. præmie i tilbudskonkurrence. 2019

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Kunstner

Knee-Deep af Molly Haslund og arkitekt Aspasia Balta, placeret i gårdhaven. Linjer i Rörelse (Linjer i bevægelse) af Jakob Ojanen, placeret inde ved den centrale trappe. . Vegasfæren af Space Popular (Lara Lesmes og Fredrik Hellberg), placerat i biblioteket.

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i tilbudskonkurrence. 2019

Beliggende i hjertet af Vega-kvarteret, lige syd for Stockholm, styrker Vega skole & aktivitetshus områdets identitet. En placering tæt på stationen gør det til et naturligt mødested og et karakteristisk og synligt midtpunkt. Vega skole & aktivitetshus rummer blandt andet grundskole, bibliotek, kulturskole, idrætshal, mødested for unge, café og plads til møder og arrangementer. Med en kapacitet på cirka 900 elever og 150 ansatte spiller det nye skole og aktivitetshus en betydelig rolle i området. Foreninger inviteres til at bruge lokalerne sammen med flere af kommunens administrationer. På den måde skabes nye møder mellem forskellige aldersgrupper og interesser. Bygningens er åbnet op mod gaden, og det medfører at aktivitetshusets indre bliver en integreret del af bydelens offentlige rum. Her vil mennesker færdes igennem store dele af døgnet. En stor, central trappe udgør aktivitetshusets rygrad og fører op gennem bygningen. Rum, der om dagen er dedikeret til elevernes gruppearbejde, bliver om aftenen stedet for foredrag og møder. I bygningens hjerte indtager kulturrummet en central plads. Her findes skolens arena for musik- og danseoptrædener samt talrige foredrag og præsentationer.

Grøn skolegård og gennemført skiltedesign

Skolegården tilslutter sig områdets grønne områder, og dens rige og varierede træsorter forstærker områdets grønne natur og skaber mulighed for regnvandshåndtering. Farveskalaen på skolegården harmonerer med bygningens røde nuancer, hvilket skaber et varmt og indbydende helhedsindtryk.

Et unikt udviklet skiltedesign er skabt for både skolen og aktivitetshuset. Dette omfattede både udendørs- og indendørsskiltning med det formål at etablere en sammenhængende og brugervenlig visuel identitet, der ikke kun letter navigeringen, men også styrker skolens identitet.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.