Snickarglädjen. C.F. Møller

Snickarglädjen

Snickarglädjen (Snedkerens glæde) er et nyt boligbyggeri i træ med 120 lejligheder i Växjö, Sverige. Projektet tilbyder høj arkitektonisk kvalitet, bæredygtigt byggeri og integreret landskabsdesign med det formål at skabe mødesteder.
 Snickarglädjen. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Klarabo

Adresse

Växjö, Sverige

Omfang

10.800 m² BTA

År

2022-

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1 præmie i konkurrence. 2022

Kvarteret er opbygget efter principperne for det britiske koncept Garden City med landskabspleje og indrammede gårdspladser, og med klare grænser mellem det private og offentlige rum. Varierende træfacader kendetegner bygningerne som varme, menneskelige og med gennemtænkte detaljer. De udendørs miljøer giver oplevelser med fokus på rekreation, sundhed, dyrkning og fællesskab, med udgangspunkt i det centralt placerede "Heart", som består af fælles sociale funktioner som et drivhus, et klublokale og langborde.

Bæredygtig livsstil og sikre gadebilleder

Blokken byder på en række forskellige boligtyper, der kommer til udtryk i tre forskellige bygningstyper med hver sin karakter i forhold til skala, design og facader, som tilsammen bidrager til områdets variation. Stueetager med glasfacader og gennemgående boligindgange forbinder gaden med gården og skaber sammen med de lokaler, der støder op til pladsen, et attraktivt og sikkert gademiljø.

Snickarglädjen bliver certificeret efter Svanemærket, og ambitionen er, at blokken med sit design også skal fremme en bæredygtig livsstil blandt beboerne. Der vil være vejrbeskyttede parkeringspladser til cykler tæt på indgangene, og få skridt derfra er der plads til en ladcykler og ladestationer til biler. I gården er der et udendørs fitnesscenter med løbebane, legepladser og mulighed for dyrkning både i drivhuse og direkte i jorden.

Læs mere

Flere projekter | Træbyggerier/Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.