i8, iCampus, Werksviertel München. C.F. Møller

i8, iCampus, Werksviertel München

i8 er en alsidig ny kontorbygning i Werksviertel, München, Tyskland bygget i en hybrid tømmerkonstruktion, der bidrager positivt til bygningens LCA og hjælper med at sikre et godt indeklima.
 i8, iCampus, Werksviertel München. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

R&S Realty III GmbH & Co.KG

Adresse

München, Tyskland

Omfang

20.000 m²

År

2020-2025

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2020

Bygherrerådgiver

Schwab Engineers

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

RKW Architektur+, Merz Kley Partner, BWP Ingenieure GmbH, Drees & Sommer

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2020

i8 er en ny kontorbygning, der tilbyder en række fleksible rum, der imødekommer brugernes skiftende krav og giver adskillige muligheder for co- og netværk. Bygningen ligger i udkanten af Werksviertel og udmærker sig som en særskilt struktur med en unik identitet, der trækker på områdets industrielle arv og danner en indgang til kvarteret. Kontorets arbejdsområde er designet med høje lofter og varierede dybder for at sikre maksimal dagslys. Et stort atrium, lavet af varme træmaterialer og polerede betongulve, understøtter tilslutningsmuligheder, videndeling og visuel kontakt mellem de forskellige etager og enheder. Plantegningen er udviklet med en høj grad af fleksibilitet og rum, der let kan omdannes til enkelte kontorer, åbne kontorer eller en kombination af begge.

Tømmerkonstruktion

Facaden er lavet af genanvendt anodiseret aluminium i en dæmpet grøn nuance, der supplerer skovens farve og fremhæver de varme toner. Bygningen bruger et modulært design, der letter hybridtræ i de fleste dele af konstruktionen. Bygningens interne rumlige og strukturelle organisation er baseret på ideen om at kombinere tre identiske kontorzoner, samlet af en samlet facade, der strækker sig langs hele bygningen. Facadesystemet bidrager med flere fordele såsom energibesparelser ved at bruge solafskærmning og naturlig ventilation, minimere støj og forurening og vigtigst af alt et godt indeklima med tilstrækkelig dagslys og akustiske forhold, der rummer et behageligt arbejdsmiljø.

Læs mere

Flere projekter | Træbyggerier/Kontor & Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.