SHIGUCHI. C.F. Møller

SHIGUCHI

Boligblokken Shiguchi skaber positive synergier mellem by, natur, nyskabelse og attraktive boliger som en del af Malmøs ambitiøse klimaindsats LFM30 med en konstruktion i træ.
 SHIGUCHI. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

ALFA Development

Adresse

Malmö, Sverige

Omfang

6.500 m2

År

2023

Ingeniør

konstruktör- Sitowise Hållbarhet- WSP Expertis träbyggnad- Xbuild

Landskab

PLOT Studio

Navnet Shiguchi er det japanske ord for trækonstruktioner, hvor flere dele er sammenføjet til en samarbejdende struktur med høj detalje- og håndværkskvalitet. Det repræsenterer en smuk og ressourcebevidst forening, der eksemplificerer en klimavenlig, integreret og værdiskabende helhed.

Shiguchi lægger vægt på visionen om en stærk kvarterfølelse med samvirkende kvaliteter mellem individet, boligen og kvarterlivet. Stueetagen er udformet som byhuse med generøse indgange og store glaspartier, der skaber en indbydende base, der fremmer et livligt kvarterliv og fællesskaber. Ved indgangene findes små multifunktionelle rum med glaspartier, der kan bruges til forskellige funktioner, såsom cafédrift, cykelværksted, dyrkningsområder, atelier og galleri osv., med henblik på at interagere med forpladsen og livet udenfor.

Klimavenlige materialer

I hjertet af Shiguchi ligger et engagement for klimavenligt byggeri og nyskabelse. Hver arkitektonisk detalje, fra den overordnede struktur til materialerne, er nøje udvalgt for at minimere miljøpåvirkningen. Krydslamineret træ, et kendetegn ved nordisk arkitektur, udgør rygraden i bygningerne, mens et betonfrit fundament yderligere reducerer CO2-aftrykket. Landskabsdesignet integrerer blågrønne synergier inspireret af skovhaver og traditionelle nyttehaver, der fremmer biodiversitet og økologisk balance.

Projekt afspejler C.F. Møller Architects' dedikation til designløsninger, der prioriterer æstetisk tiltalende bygninger, miljøansvar og trivsel. Ved at forene skandinaviske designprincipper med klimavenlige metoder står Shiguchi som en reference for moderne, klimavenlige boliger i Malmøs urbane landskab.

Læs mere

Flere projekter | Træbyggerier/Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.