Energinet Hovedkvarter. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Energinet Hovedkvarter

Energinets nye samlede hovedsæde understøtter virksomhedens rolle som en central aktør for realiseringen af den grønne omstilling, og deres behov for et nyt og samlet hovedsæde med plads til 900 medarbejdere.
 Energinet Hovedkvarter. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Bygherre

Energinet, Ny domicilbygning i Erritsø

Adresse

Fredericia, Danmark

Omfang

26.750 m², inkl. 7.600 m² kælder

År

2023-2026

Bygherrerådgiver

D|K2 Bygherrerådgivning

Entreprenør

NCC

Ingeniør

Artelia

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Energinet er en selvstændig offentlig virksomhed under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, der ejer og udvikler el- og gasnet i Danmark.

Projektet omfatter en tilbygning til Energinets eksisterende hovedsæde, hvor der er skabt en funktionel og æstetisk sammenhæng. Den nye bygning, som består af tre forskudte kuber, der følger landskabets formationer og fremstår harmonisk med geometrien på det eksisterende byggeri, skaber både en fysisk og visuel forbindelse mellem det nye og gamle.

Layoutet er nøje planlagt med fokus en rationel struktur og en flowstrategi, der både fremmer naturlige mødesteder og effektive bevægelsesmønstre. Centralt placeret i den nye tilbygning fungerer kantinen som et socialt samlingspunkt, mens de to kontorfløje tilbyder maksimal fleksibilitet og gode dagslysforhold.

En samlet og nutidig karakter

Stemningen i den oprindelige bygning er videreført i det nye og hovedsædet fremstår som et tidstypisk kontorbyggeri med kvaliteter som transparens, lys, overskuelighed og rumlighed. Dertil har den nye tilbygning trægulve og trækerner, der spiller op mod de lyse flader på vægge, lofter og i atriet.

For at understøtte grønne strategier og ressourcebevidsthed er cirkulære løsninger anvendt i form af genanvendte og upcyclede materialer, der tilføjer et unikt udtryk til interiøret. For eksempel er frasorteret træ fra gulvproduktion monteret som trælister langs atriets kanter. Udtjent arbejdstøj, som ikke længere kan genbruges, fungerer som akustikabsorber og engangsfustager er omsmeltet til bordplader og hylder. Træsøjler med mekaniske samlinger understøtter et lavt klimaaftryk og tilfører også en varm og taktil karakter. Denne designstrategi bidrager til at give Energinets hoveddomicil en samlet og nutidig karakter, som signalerer åbenhed, tilgængelighed og nytænkning i form af nye, varierede og fleksible arbejdsmiljøer, der kan understøtte organisationens fremtidige udvikling.

Byggeriet er planlagt til at opnå en DGNB Guld-certificering.

Læs mere

Flere projekter | Kontor & Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.