Gråalen, Norrtälje Havn. C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen

Gråalen, Norrtälje Havn

Gråalen er et nyt boligkvarter med fokus på bæredygtighed og inkluderende arkitektur, baseret på brug af træ i konstruktion og facader.
 Gråalen, Norrtälje Havn. C.F. Møller. Photo: Tomorrow AB
Fakta

Bygherre

Slättö Förvaltning AB

Adresse

Norrtälje, Sverige

Omfang

13.500 m²

År

2015-2022

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Udførelsesprojekt: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor

I Norrtälje, en time nordøst for Stockholm, har C.F. Møller Architects udformet boligkvarteret Gråalen, som er en del af udviklingen af Norrtälje havn. Kvarteret omfatter ca. 140 boliger fordelt på otte bygninger, heraf fire med konstruktion i massivtræ (krydslamineret træ). Til projektet hører en parkeringskælder, et fritidshjem, boliger tilpasset funkionshæmmede og et værksted for botilbuddet. Boligkvarteret er udformet med henblik på, at mennesker og familier med forskellige ståsteder i livet, forskellige baggrunde og forskellige livsstile skal kunne trives her.

360 graders bæredygtighed

C.F. Møller Architects, Slättö Förvaltning og Norrtälje kommune har i fællesskab truffet beslutningen om at bruge træ som hovedmaterialet til konstruktioner ogfacader. Baggrunden for beslutningen er et ønske om at tage ansvar for projektets samlede miljø- og livscykluspåvirkning, hvilket også omfatter produktion, drift og affaldshåndtering.

Kvarteret udføres i et varieret design, der bliver en moderne fortolkning og forlængelse af Norrtäljes gamle bykerne, som omfatter mange velbevarede ældre træhuse.

Målet med boligkvarteret Gråalen er at skabe inkluderende arkitektur med smukke detaljer og et levende offentligt rum, hvor menneskers trivsel er i centrum.

Læs mere

Flere projekter | Træbyggerier/Boliger

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.