Hybrid Tower. C.F. Møller

Hybrid Tower

I byen Västerås, vest for Stockholm, bygges et nyt beboelsestårn, der, med sin signifikante silhuet i byens skyline, bliver et karakterfuldt landmærke.
 Hybrid Tower. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Riksbyggen

Adresse

Västerås, Sverige

Omfang

15700 m²

År

2016-

Konkurrence

1. præmie i arkitektkonkurrence. 2017

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Landscape

Andre samarbejdspartnere

Brandskyddslaget
Incoord

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence. 2017

Målet for projektet har været at skabe et sted, hvor by, bygning og grønne byrum spiller sammen.

Et af tårnets markante særpræg er en grøn have, beliggende på 15. etage. Gårdhaven har panoramaudsigt og tilbyder et godt kig over både Västerås og Mälaren.

På grund af tårnets ellipseformede omkreds har tårnet ikke nogen bagside men derimod en kontinuerlig facade, der henvender sig til alle sider.

De mange altaner, der dækker tårnets facade, er vertikalt bundet sammen af tynde glasskiver som står rytmisk placeret i forhold til hinanden. Altanerne udgør et livligt relief i tårnets facade, der i vintermørket fremhæves af LED-belysning. Altanerne kan lukkes til, så udesæsonen forlænges for beboerne samtidig med, at de også kan bruges som små plantevæksthuse.

Tårnet indrammer i gadeplan et offentligt solbeskinnet kvartertorv, der skal fungere som bydelens nye mødeplads. I stueetagen, mod torvet, etableres der restaurant og butikker, mens en bevokset grøn væg pryder torvets langside.

Læs mere

Flere projekter - Højhuse/Boliger/Landskab

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.