Enköpings Kommunhus. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Enköpings Kommunhus

Et nyt fleksibelt og moderne kontorhus til Enköpings kommune, der indeholder en række klimavenlige initiativer med bl.a. anvendelsen af træ og solceller.
 Enköpings Kommunhus. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Bygherre

Skanska

Adresse

Enköping, Sverige

Omfang

5.500 m2

År

2022

Præmiering
Præmiering
  • Parallelllt uppdrag. 2022

Det nye kommunehus grænser op til Enköpings mest populære park og er arbejdsplads for cirka 450 medarbejdere og rummer en række borgerrettede faciliteter. Huset er placeret som en ’bagvæg’ i parken og er planlagt til at være indbydende, oplevelsesrigt og funktionelt både for dem, der arbejder i huset og for besøgende. Bygningen er fire etager høj og stueetagen indeholder primært eksternt rettede aktiviteter som mødelokaler, mødelounge, vielsesrum og reception. De øvre etager indeholder kontorarbejdspladser og supportfunktioner. På øverste etage findes en kantine med adgang til en stor tagterrasse mod sydvest, en intern café samt yderligere mødefaciliteter. Terrassen muliggør udendørs ophold i både sol og skygge og tilbyder både plads til udendørs frokost og udendørs arbejde. To mindre lysgårde skaber rummelighed og visuelle forbindelser gennem huset.

Fokus på bæredygtighed

Klimavenlige tiltag er i fokus i både konstruktionen og driften med henblik på certificeringen BREEAM Outstanding, som er det højeste niveau. Derudover overholder kommunehuset også den svenske energiklasse A i henhold til kravene fra Boverket. Det primære byggemateriale er træ i kombination med klimaforbedret beton. Træet er anvendt i både konstruktionen og i facaden, hvilket bidrager til at reducere byggeriets klimapåvirkning og skabe en god fornemmelse af træ. Derudover anvendes effektive energiløsninger for at minimere energibehovet under driftsfasen, herunder installation af solceller på taget og en kombineret jordvarme- og frikøleløsning.

Læs mere

Flere projekter | Kontor & Erhverv

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.