Copenhagen International School - Nordhavn. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Copenhagen International School - Nordhavn

Den nye skolebygning til Copenhagen International School i Nordhavn, CIS, står som et innovativt undervisningsflagskib med sin både bæredygtige og smukke grøn-blå solcellefacade.
 Copenhagen International School - Nordhavn. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Fakta

Bygherre

Ejendomsfonden Copenhagen International School (ECIS)

Adresse

København, Danmark

Omfang

26000 m², med plads til 1200 elever

År

2013-2017

Ingeniør

Niras

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Landscape

Gå til media library
Præmiering
Præmiering
  • Green GOOD DESIGN™ Award. 2019
  • Active House Award. 2018
  • Architecture MasterPrize - Educational Buildings. 2018
  • AZ Awards - Best Architecture Over 1,000 m². 2018
  • Civic Trust Award - Commendation. 2018
  • Projektprisen – Building Awards DK, finalist. 2018
  • Blueprint Award finalist, Best Public Use Project (Private Funding). 2017
  • Building Integrated Solar Technology - 2. præmie. 2017
  • European Architecture Award - Urban Development, finalist. 2017
  • ICONIC Award - Architecture. 2017
  • Regional winner (Best in Europe), WAN Education Award. 2017
  • Årets Byggeri - hædrende omtale. 2017
  • Årets Byggeri - hædrende omtale. 2017

Bygningen har en åben fremtoning, der skaber en god sammenhæng mellem skolens lokaler og det offentlige byrum. Promenaden uden for skolen bliver et urbant havnebyrum med mulighed for ophold og aktiviteter.

Den store skolebygning er opdelt i fire mindre delskoler, tilpasset børnenes alderstrin, hvilket både giver hver delskole sin egen identitet og letter orienteringen. Klasselokalerne for de mindste elever er særligt store, fordi alle funktioner er samlet i klasselokalet. Hos de større elever er klasselokalerne mindre og fællesarealerne større. Alle klasselokaler er tilstræbt at have dagslys fra to sider.

De fire skoleenheder ligger ovenpå basen, som rummer de fælles og mere udadvendte aktiviteter såsom foyer, sportsfaciliteter, kantine, bibliotek samt musik- og dramafaciliteter. Så kan undervisningslokalerne lukkes efter skoletid, og fællesarealerne kan bruges til arrangementer for skolen eller hele lokalsamfundet.

På basen ligger også den fælles tagterrasse, der er skolegård for alle elever – men især for de mindste. At hæve skolegården virker som en sikkerhedsforanstaltning, bl.a. ved at beskytte eleverne imod at komme for langt væk fra skolen eller komme for tæt på vandet.

Facaden på CIS Nordhavn er beklædt med 12.000 solcellepaneler, der dækker mindst halvdelen af skolens årlige elforbrug – svarende til ca. 70 parcelhuse. Udover at give skolen en stærk grøn profil skal solcellerne også indgå som en fast del af skolens undervisning, så eleverne kan følge energiproduktionen og udnytte data i bl.a. fysik og matematik.

Læs mere

Flere projekter - Undervisning/Sport

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.