Auditoriehuset, Aarhus Universitet. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod

Auditoriehuset, Aarhus Universitet

I bunnen av Universitetsparkens morenekløft ligger Søauditoriet, et større auditoriehus. Det rommer universitetets største forelesningssal og en stor aula som kan brukes som sal til mottakelser og andre større arrangementer. Etter at universitetet overtok den gamle Fødselsanstalt, ble det oppført et fremtredende auditoriehus på tomten.
 Auditoriehuset, Aarhus Universitet. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Byggherre

Undervisningsministeriet

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

3400 m2

År

1998-2001

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller

Kunstner

Per Kirkeby, Thorbjørn Lausten

Andre samarbeidspartnere

Rambøll, ingeniører

Søauditoriet er plassert ved parkens avrunding ved sjøene og er på den måten i dialog med universitetets hovedinngang i den andre enden av parken. Begge bygninger ivaretar universitetets mer utadvendte og representative funksjoner.

En stor plass laget i samme gule tegl som bygningene, fungerer som et samlende torg for husets besøkende. Søauditoriets hovedinngang og foajé har et glassparti som skaper utsikt til både studenttorget på den ene siden og sjøen og den grønne parken på den andre. Inne i foajéen henger forelesningssalens underside fritt og har en form som minner om morenekløftens buktninger. På den andre siden blir undersiden til en nesten loddrett vegg som går gjennom alle tre etasjer og danner et lerret for maleren Per Kirkebys enorme utsmykning.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.