Vitus Bering Innovation Park. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Vitus Bering Innovation Park

Vitus Bering Innovation Park er en del av utdanningsinstitusjonen Vitus Bering i Horsens. Undervisning og gründerkontorer side om side. Dette er filosofien bak den nye bygningen, som markant føyer seg til det eksisterende anlegget.
 Vitus Bering Innovation Park. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Vitus Bering Innovation Park

Adresse

Horsens, Danmark

Omfang

8 000 m²

År

2008-2009, 2011

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2008

Entreprenør

Pihl & Søn A/S, Vejle

Ingeniør

Grontmij | Carl Bro

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2008

Husets innovative og dynamiske karakter er uttrykt gjennom spiralformen; på fasaden strekker vindusbåndene seg mot himmelen slik at de ligner en glasspiral rundt bygningens seks etasjer. Innvendig blir hovedtrappen til en spiral som løper mellom etasjene i det samlende atriet. Spiralformen har den praktiske fordelen at den lar en nødvendig rømningsvei skjære gjennom bygningen.

Bygningen er et av de første danske kontorbyggene i lavenergiklasse 1, dvs. at energiforbruket er halvert i forhold til bygningsforskriftenes minstekrav. Det lave energiforbruket oppnås bl.a. ved høyisolerte vinduer samt ekstra isolering av samtlige fasader. Et annet tiltak er et intelligent ventilasjonsanlegg som justerer seg etter hvor mange mennesker som befinner seg i hvert enkelt rom.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.