Montpellier Business School. C.F. Møller

Montpellier Business School

Ny campus som landemerke for Montpellier, som dynamisk skaper interaksjon på tvers av faggrupper, og som inviterer publikum inn.
 Montpellier Business School. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Montpellier Business School

Adresse

Montpellier, France

Omfang

27940 m² + 12990 m² (parkering)

År

2021

Ingeniør

AIA Ingeniérie
EGE Ingeniérie
AIA Environnement (bærekraft)
Tisseyre+Associés (akustik)

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med AIA Architectes og Line Nelund Dross (rådgiver) og Megias Vernhes Architectes (lokal arkitekt)

Landskap

AIA Territoires i samarbeid med C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

BEGC (kjøkkendesigner)
Et poeng. (Digital opplevelsesdesigner)
lbc (romplanlegger + møbeldesigner)

Premiering
Premiering
  • 2. premie i international arkitektkonkurranse. 2021

Med sin trekantede form er den nye campusen et landemerke for distriktet i Montpellier. Og med flere åpninger til byen og en landskapsdesign som er basert på områdets vegetasjon, er campusen integrert i omgivelsene.

Campusen består av fire undervisningsenheter innen handel, servering og reiseliv, fordelt på to bygninger. Bygningene er forbundet via en bølgende og transparent første etasje med glassfasade, der et mesaninnivå er gjennomgående i hele første etasje og forbinder et åpent atrium med utendørsterrasser og offentlige, åpne områder.

Sosiale møteplasser med rom for ettertanke

De øverste etasjene har uterom med balkonger som forlengelse av kontorer og undervisningsrom. Åpne arealer og brede trapper oppmuntrer til interaksjon mellom lærere, forskere og studenter ved å skape bevegelse på tvers av bygningens nivåer og fagområder. Samtidig er de øverste etasjene designet med isolerte miljøer som også gir rom til refleksjon og ettertanke.

De øverste etasjene er åpne og dynamiske med et mesaninnivå som snor seg langs de buede glassfasadene inne i begge bygningene, og som fortsetter som en gangbro utenfor, slik at man kan ta en pause med utsikt til det frodige landskapet. Mesaninnivået er forbundet med første etasje via flere vindeltrapper, mens det i de øverste etasjene går en bred trapp opp til en takhage, der brukerne av campusen kan arbeide under pergolaene.

Terrasser og arealer i første etasje forbinder alle campusens funksjoner og fremstår som innbydende for publikum med grønne passasjer, kantine og en showcase-restaurant for utdanningsformål, som er åpen for gjester utenfra.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.