Nya Tiundaskolan. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden

Nya Tiundaskolan

Visjonen er å skape fremtidens læringsmiljø ved å utforme en moderne grunnskole og førskole som er attraktiv, trygg og tilgjengelig for alle.
 Nya Tiundaskolan. C.F. Møller. Photo: Mark Hadden
Fakta

Byggherre

ByggDialog og Skolfastigheter

Adresse

Uppsala, Sverige

Omfang

13 000 m² + 2 500 m² idrettshal

År

2015-2018

Entreprenør

ByggDialog

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Kunstner

Erika Lövqvist, Jenny Nolstam og Anton Alvarez.

Andre samarbeidspartnere

Anna Törnqvist, skolehusekspert

Tiundaskolen er for barn fra førskole til 9.-klasse, og den har en enkel og robust struktur. Fasadematerialet i teglstein vitner om stedets historie, det gamle teglverket. Interiøret gjenspeiler strukturens enkelhet og robusthet, og det gir rom for lek og inspirasjon.

I første etasje ligger et felles sammenbindende rom som samler bistro, torg, den store trappen og flere felles læringsmiljøer. Her er det plass til å utvikle fellesskap, samhørighet og stolthet over skolen. I samarbeid med Anna Törnqvist, skolehusekspert, har C.F. Møller utviklet en skole som tilbyr fleksible læringsmiljøer for fremtiden. Rommenes utforming er tilpasset en tradisjonell organisasjon, men åpner opp for nye muligheter og mer varierte arbeidsmåter og sittestillinger.

Nybygget inkluderer også produksjonskjøkken, fritidsklubb og en ny idrettshall. Skolen og skolegården er attraktive, innbydende og lekne, oppfordrer til sosial kontakt og inngir sikkerhet og trygghet.

Prosjektet er en dialogbasert totalentreprise og et samarbeid som sikrer kvalitet og resultat, samt skaper åpenhet og bevissthet. Prosjektet inkluderer riving av eksisterende skole samt bygging av nye Tiundaskolen.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.