Herning Gymnasium. C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig

Herning Gymnasium

Utvidelsen skaper ikke bare ekstra plass, men også bedre forbindelse mellom de eksisterende bygningene både fysisk og visuelt, på samme måte som innredningen er mer lys, åpen og fleksibel.
 Herning Gymnasium. C.F. Møller. Photo: Thomas Mølvig
Fakta

Byggherre

Region Midtjylland (før 2007 Ringkøbing Amt)

Adresse

Herning, Danmark

Omfang

13 000 m²

År

2004-2007

Ingeniør

Oluf Jørgensen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • Aluminium in Renovation Building Award, Nordic Nominee. 2007

Gymnasets opprinnelige hovedbygning i én etasje blir erstattet av en ny i to etasjer.

Nybygget tar imot og samler stedets bevegelser med blant annet inngangsparti og dobbel høyde i foajé og fellesarealer. Dagslyset fra et langt overlys skaper og forsterker visuell kontakt til overetasjen.

Ombygningen tilføyer nye studiearealer og multilokaler som passer til nåtidens undervisningsformer. Samtidig blir lokalene samlet etter funksjon, for eksempel administrasjon, humaniora og naturfag.

Det arkitektoniske uttrykket tar utgangspunkt i de eksisterende bygningene fra 1972 som er tidstypiske med sine fasader av loddrette, grå betongelementer og gjennomgående vinduspartier. Nybygget spiller videre på den gjentatte rytmen, men er samtidig i motspill til betongens tunge karakter: Bygningskroppen er kledd i aluminium og ender i en karaktergivende, rød gavl som fremstår svevende i sin lette, avrundede form. Samtidig er det brukt sedertre i bekledningen av nybyggets vestende. Det utstråler varme som kontrast til metallet.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.