Det ny SIMAC. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects and EFFEKT

Det ny SIMAC

Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) er et fyrtårn for fremtidens undervisningsinstitusjoner, som lyser opp takket være integrasjonen mellom byen og havnen.
 Det ny SIMAC. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects and EFFEKT
Fakta

Byggherre

SMUC Fonden med støtte fra A.P. Møller Fonden

Adresse

Svendborg, Danmark

Omfang

11800 m²

År

2019-2023

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2019

Byggherrerådgiver

Gottlieb Paludan

Ingeniør

MOE

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med EFFEKT Architects

Landskap

C.F. Møller Architects i samarbeid med EFFEKT Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2019

Det ny SIMAC i Svendborg blir Danmarks største maritime utdanningsinstitusjon. Med sine fleksible rammer og sin unike beliggenhet ved havnen, blir det både et fyrtårn for moderne undervisning og en transformasjon fra ren industri til en ny og levende bydel med utdanning, næringsvirksomhet og rekreasjonsområder.

SIMAC er integrert med havnepromenaden og de omkringliggende byrommene. Bygningens grunnplan er utformet som et kryss med hjørner mot fire plasser, og den åpner seg opp med offentlig tilgang til fellesanleggene. Selve kaikanten blir et utendørs laboratorium som synliggjør skolens arbeid og de maritime fagene.

Det arkitektoniske grepet er basert på et modulbasert konstruksjonsrutenett som maksimerer åpenhet og fleksibilitet i utdanningens fysiske rammer. Konstruksjonen er fleksibel fordi den gir mulighet til å rekonfigurere planløsninger for verksteder og undervisningsrom, uten å forstyrre den bærende strukturen og logistikken. Dimensjoneringen gir gode romlige spenn, som både kan brukes til større undervisningslokaler og verksteder, men som også kan deles inn i mindre enheter til kontorer.

I midten av huset ligger det et atrium som forbinder huset visuelt og logistisk på tvers av etasjer. Rundt atriet ligger fire rom med dobbel takhøyde. De markerer seg både internt og eksternt i fasaden mot byen og havnen, og de inneholder sentrale funksjoner som kantine, auditorier og spesialverksteder. Trappen i huset følger disse rommene og kulminerer på en felles takterrasse med utsikt over havnen, Svendborg Sund og byen. Første etasje, de høye rommene, atriet og takterrassen danner husets sosiale infrastruktur, som gjør det enkelt å orientere seg i huset, og blir et møtested for de mange ulike aktivitetene i huset.

Den innvendige konstruksjonen har eksponerte, rå betongoverflater, og i første etasje og i verkstedene har husets gulv en robust overflate som tåler den harde bruken. Innervegger mellom atriet og undervisningsrommene er delvis av glass for å sikre synlighet og dialog. Totalt sett får bygningen et enkelt og ærlig uttrykk, med utgangspunkt i funksjonalitet og bruk.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.