Skolen på Islands Brygge, Ungdomsskole. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Skolen på Islands Brygge, Ungdomsskole

Midt mellom Islands Brygge, Københavns havn og Amager Fælled er Skolen på Islands Brygge – en skolebygning for ungdomsskoleelever, med spesiell fokus på mat og bevegelse.
 Skolen på Islands Brygge, Ungdomsskole. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Fakta

Byggherre

Københavns Kommune Byggeri København (BYK)

Adresse

København, Danmark

Omfang

10 000 m²

År

2016-2021

Byggherrerådgiver

Bascon A/S

Entreprenør

MT Højgaard

Ingeniør

MT Højgaard

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med Tredje Natur

Landskap

C.F. Møller Architects i samarbeid med Tredje Natur

Andre samarbeidspartnere

Autens Future Schools

Premiering
Premiering
  • Nominert til Årets skolebygging i Danmark.. 2022
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2017
  • Highly Commended - Civic Trust Awards 2023

Skolens spesielle fokus gir elevene muligheten til å kombinere den teoretiske undervisningen med kroppslig, sanselig og erfaringsbasert læring. Det er denne formen for læring som har gitt form til Skolen på Islands Brygge.

Bygningene henter sin trekantede form fra de tilstøtende sidene, byen, havnen og naturområdet, som alle har gitt inspirasjon til valg av materialer og farger.

Siden mat er en viktig del av skolens identitet, ligger kantinen som skolens sentrale rom. Kantinen har høyt tak og fungerer ikke bare som et sted å spise, men også som et knutepunkt som knytter sammen alle skolens funksjoner. Det gjør at kantinen også blir et samlingssted hvor elevene kan møtes på tvers av skolens mange aktiviteter.

Med bevegelse som et annet av skolens fokusområder er det viktig at skolens arkitektur legger opp til fysisk aktivitet og lek. Det gjøres spesielt gjennom bygningens dynamiske spiralform, som med et trappemotiv inviterer opp på skolens aktive takareal. Taklandskapet gir tilgang til flere av skolens funksjoner slik at elevene kan ta en morsom og aktiv snarvei over taket. Øverst ligger sportstaket som gir mange muligheter for fysisk utfoldelse på løpebanen, i parkourområdet eller i ballburet.

Skolens inne- og uterom er planlagt i tett forbindelse med hverandre. Derfor har hvert klassetrinn direkte tilgang til taklandskapet, mens skolens naturfaglige område er knyttet til et takområde med biologihage, drivhus for fysikk og kjemi samt hager som blir brukt i matkunnskapsundervisningen.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning/Landskap

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.