Domus Media. C.F. Møller. Photo: Kim Müller

Domus Media

En komplett innvendig og utvendig restaurering av Domus Media Vestfløyen og Aulaen samt fasader og tak på den resterende bygningsmassen.
 Domus Media. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Statsbygg/Universitetet i Oslo (UIO)

Adresse

Oslo, Norge

Omfang

33 000 m²

År

2006-2016

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2006

Ingeniør

RIB- Høyer Finseth RIE: Sweco RIV: Ingenia AS KMR: Jens Treider

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med Erik Møller Arkitekter AS

Landskap

Sweco - Plan og Landskap

Kunstner

Edvard Munch M. Skeibrok

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2006

Domus Media er en del av universitetsanlegget på Karl Johansgate i Oslo sentrum. Anlegget, som ble påbegynt i 1811, stod ferdig i 1856, og arkitekt var Christian Heinrich Grosch. Anlegget regnes som et hovedverk i den norske senempire og Groschs viktigste arbeid. Til 200-årsjubileet for opprettelsen av Universitet i Oslo har den norske stat ønsket å foreta en full innvendig og utvendig restaurering av Domus Medias vestfløy og Aulaen, samt av fasader og tak på den øvrige bygningsmassen.

Anlegget består av tre hovedbygninger mot sørvest, som omkranser den åpne universitetsplassen mot Karl Johansgate, og et parkanlegg på baksiden med to mindre bygninger. Ved 100-årsjubileet i 1911 ble Domus Media utvidet med Aulaen. Aulaen er en av Norges viktigste konsert- og festsaler og rommer en rekke berømte Munch-malerier. Salen har blant annet vært brukt i forbindelse med utdelingen av Nobel-prisen. Opp gjennom årene har det fredede bygget gjennomgått flere ombygninger og blir nå tilbakeført til det opprinnelige. Vestfløyen med lesesal, kontorer for professorene og møterom innredes slik at lokalene oppfyller kravene til dagens kontormiljøer.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.