Vega Skole & aktivitetshus. C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen

Vega Skole & aktivitetshus

Vega skole og aktivitetshus er en levende møteplass for mennesker i alle aldre. Her samles flere virksomheter under ett tak, slik at mennesker med forskjellige interesser kan omgås – ikke bare i skoletiden, men også på kvelder og helger.
 Vega Skole & aktivitetshus. C.F. Møller. Photo: Nikolaj Jakobsen
Fakta

Byggherre

Byggdialog

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

12 500 m², 900 elever

År

2019-2023

Konkurranse

1. premie i tilbudskonkurranse. 2019

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Kunstner

Knee-Deep av Molly Haslund og arkitekt Aspasia Balta, plassert på gårdsplassen. Linjer i Rörelse av Jakob Ojanen, plassert inne ved den sentrale trappen. Vegasfæren av Space Popular (Lara Lesmes og Fredrik Hellberg), plassert i biblioteket.

Premiering
Premiering
  • 1. premie i tilbudskonkurranse. 2019

Vega skole har rundt 900 elever i alderen 6–16 år, med SFO for de minste og en åpen fritidsgård for skolebarna som ikke er i SFO lenger. I tillegg er huset et møtepunkt for eldre, siden det er et stort utvalg av aktiviteter der – idrettshall, bibliotek, kjøkken, kafé og en såkalt «black box» for musikk, teater og andre forestillinger. Aktivitetshuset tilbyr noe for alle i Vega og nærområdet. Bygningen er et levende sted på kvelder og i helger også. Da brukes lokalene til foreningsidrett, musikk, kultur, møter, sosialt samvær og andre aktiviteter.

Lett tilgjengelig møteplass

Planløsningene er utviklet i nær dialog med virksomhetene som bruker lokalene, der utemiljøene også er en viktig del av oppdraget. Alle deler av aktivitetshuset er utformet slik at lokalene kan brukes til undervisningssektoren, sosial- og eldresektoren samt kultur- og fritidssektoren. I tillegg er lokalene tilgjengelige for foreningslivet, og biblioteket og kafeen er åpne for publikum.

Skolen og aktivitetshuset ligger i tilknytning til pendlertog- og busstasjonen i hjertet av den nye bydelen Vega. Det er enkelt å ta seg dit med alle tenkelige fremkomstmidler, ikke minst sykkel, buss og pendlertog. Aktivitetshuset er en innovativ og arealeffektiv måte å samle mange virksomheter under ett tak på, og er Vegas lokale supplement til kulturhuset i Handen.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.