Klostermarksskolen. C.F. Møller. Photo: FPV-Creations Marius Strandberg

Klostermarksskolen

Et nytt tilbygg til Klostermarksskolen i Aalborg skaper et moderne læringssted som tilpasser seg byens materialer, skala og uttrykk.
 Klostermarksskolen. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert
Fakta

Byggherre

Klostermarksskolen

Adresse

Aalborg, Danmark

Omfang

1410 m²

År

2020-2021

Konkurranse

1. premie i konkurranse. 2020

Byggherrerådgiver

MOE

Entreprenør

Magnus Thomsens Eft.

Ingeniør

Frandsen & Søndergaard

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i konkurranse. 2020

Klostermarksskolen i Aalborg ble grunnlagt i 1871 og har stolte tradisjoner for fellesskap og kreativitet kombinert med moderne læringsformer. Oppgaven inkluderer en modernisering og utvidelse av skolen. Visjonen for tilbygget til Klostermarksskolen er å skape en bygning som med sin arkitektur tar høyde for den eksisterende bebyggelsen og spiller med og mot den. Det omkringliggende området er beriket med bygninger som alle har en unik og høy arkitektonisk kvalitet. Det er denne konteksten Klostermarksskolens tilbygg skal passe inn i. Det nye undervisningsbygget kombinerer byens harde materialer og skalatilpasning med skolens myke, grønne og inviterende uttrykk for å være et sted som skaper gode og trygge rammer for barna.

Samspill mellom ute og inne

Skolens nye tilbygg består av tre nye undervisningsrom, multisal, naturfag og billedkunst, fordelt på tre etasjer der fasadene gjenspeiler bygningens funksjoner. Multisalens høyde kommer til uttrykk i fasaden med store vinduspartier som inviterer omgivelsene inn og sikrer transparens mellom by og skolegården. Multisalen åpner opp mot skolegården, hvor en utvidet aktivitetstrapp skaper samspill mellom ute og inne. Aktivitetstrappen kan brukes som amfiteater om sommeren. Murverket kles med trelister som grunnlag for klatreplanter, slik at barna får fine materialer i nærheten. Naturfagetasjen har en mer tradisjonell fasade med etasjehøyde og vinduer, og detaljer som delvis inntrukne murfelt. Billedkunstetasjen har en unik atelierliknende stemning uten vinduer mot nord og sør. To østvendte takvinduer sikrer et spennende arbeidslys i kunstlokalene. Takvinduene fremstår som markante takformer i fasaden, og bidrar til å gi huset identitet og til å gjenspeile funksjonen. På taket, og med direkte forbindelse til billedkunstetasjen, bygges det en takterrasse som er tilgjengelig for alle.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.