Sølvgades Skole. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Sølvgades Skole

Danmarks eldste fungerende skole, fredede Sølvgades Skole fra 1847 nær Christian IVs Nyboder, har gjennom mange år manglet plass og moderne fasiliteter. C.F. Møller har omhyggelig renovert skolen og stått for en utvidelse som i form og farger er inspirert av kvartalets arkitektur og historie, for eksempel Nyboders pastellfarger, og samtidig tilfører en modernistisk vri.
 Sølvgades Skole. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Fakta

Byggherre

Københavns Kommune, Københavns Ejendomme

Adresse

København, Danmark

Omfang

4 500 m² (renovering 2.100 m², nybygging 2.400 m²)

År

2005-2012

Konkurranse

1. premie i tilbudskonkurranse. 2005

Ingeniør

Esbensen Rådgivende Ingeniører og Sloth Møller

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Snedkerfirmaet Enggaard og Graugaard

Premiering
Premiering
  • 1. premie i tilbudskonkurranse. 2005

Sølvgades Skole, Københavns første kommuneskole, ligger omgitt av historiske bygninger og parker som Nyboder, Rosenborg og Kongens Have, med kort avstand til et markant, modernistisk boligbygg, Dronningegården (1943-58), signert C.F. Møller og Kay Fisker.

Den nye seksetasjes bygningen med den markante glassfasaden gir gaten nytt liv og dynamikk. Men med sine skrå former og fargesetning tilpasser den seg også kvartalets omkringliggende historiske bygninger.

Innvendig fortsetter den med brudd i bygningens grunnplan, skråstilte vegger og en koloristisk fargesammensetning som er med på å skape et levende undervisningsmiljø. Ved at fargene følger med helt inn binder man det indre og det ytre sammen.

Den markante, doble glassfasaden bidrar både til å redusere trafikkstøyen og til å danne en høyisolert bygning. Samtidig virker fasaden som skorstein for den naturlige ventilasjonen som supplerer den mekaniske ventilasjonen i et samlet energikonsept som reduserer energiforbruk og skaper ideelt inneklima på skolen. Totalt sett betyr det at strømforbruket ikke overstiger 68 kWh/m2/år.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.