Täby Park Skole. C.F. Møller

Täby Park Skole

Forslaget til nye Täby Park skole skaper byliv og knytter byen sammen med det grønne gjennom form og funksjonalitet. Skolens pedagogiske prinsipper styrkes med rommenes fleksibilitet og variasjon, og det legges til rette for forskjellige typer møter og samarbeid.
 Täby Park Skole. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Täby Kommune

Adresse

Täby, Sverige

Omfang

15 504 m²

År

2018, konkurranse

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

I forslaget er skolen plassert på en sentral og fremtredende tomt i Täby Park. Beliggenheten er urban, men møter samtidig landskapet i sør.

Målet er å forme en bygning som skaper en uformell, innbydende, lekende og lærende skole, som kan fungere som et «byens hus», og på den måten bidra til et aktivt bymiljø.

Gjennom arkitekturen har skolen blitt nedskalert til mindre volumer, noe som igjen gir hver enkelt elev en naturlig tilhørighet i den relativt store bygningen. Bygningen fremstår som varm og levende, med en variert fasade i glass og tre. I overgangen mellom bygning og gate skapes en rekke steder, aktiviteter og læringsrom, som kan brukes av både skolen og allmennheten. Formen og materialvalget gjør at skolebygningen bidrar til å være en møteplass mellom by og park, og innbyggerne kan oppleve skoleområdets grønne rom selv fra gaten.

Bygningen har en rasjonell struktur som er fleksibel, og skolen fremstår som levende og variert, samtidig som den kan bygges om og tilpasser fremtidige behov.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.