Ry Skole og Barnehage. C.F. Møller

Ry Skole og Barnehage

I den nye skole og barnehage i Ry er bygningen en aktiv deltaker, hvor en hverdag i bevegelse utfolder seg for både barn, elever og voksne.
 Ry Skole og Barnehage. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Skanderborg Kommune

Adresse

Ry, Danmark

Omfang

7 960 m2

År

2024

Byggherrerådgiver

NIRAS og RUM

Entreprenør

Nordstern

Ingeniør

AFRY

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1.præmie. 2024

Bygningen er konstruert i to etasjer som trapper ned mot ankomsten fra sør. Barnehagen og skolens primære funksjoner er organisert i lett lesbare volumer som både på bakkenivå og på første etasje bindes sammen av det dobbelthøye felles torg.

Det felles torg fungerer som skolens hjerte og suppleres av mindre samlingsteder i dobbelklynger og i barnehagen. De utadrettede fellesfunksjonene, som også kan brukes utenfor skolens åpningstider, er orientert mot det felles torg og blir således et sted hvor aktiviteten i de tilstøtende funksjonene kan trekke ut.

En Mangfoldig Fellesskap i Bevegelse

Bygningen ligger nær det lokale fritidssenteret, Ry-hallene, og utnytter dermed potensialet for synergi ved å plassere en skole og barnehage i nærheten av et aktivt miljø hvor bevegelse og helse er i fokus. Denne synergi er sammenføyd i konseptet "perler på en snor". Perlene er funksjonene i prosjektet og dekan brukes av både skolen, barnehagen og det lokale samfunnet utenfor skoletiden, for eksempel til matlagningsfasiliteter, musikkrom og møtelokaler. Snoren refererer til den fysiske forbindelse fra ankomstplassen i sør til Ry-hallene i nord. Aktivitetene er både knyttet til skolens felles torg og fortsetter utenfor med en forbindelse til Ry-hallene gjennom en passasje hvor skolens og Ry-hallenes funksjoner utvides og gjør passasjen aktiv.

Det er lagt stor vekt på klima og bærekraft, og prosjektet har som mål å minimere skolens karbonavtrykk til under 9,0 kg CO2/m2 per år. Det er benyttet en søyle- og bjelkeløsning med lette trebaserte fasader.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.