VIA University College Campus Horsens. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

VIA University College Campus Horsens

VIA University College Campus Horsens kombinerer læring, næring og byliv i en bærekraftig bygning som står som et landemerke for fremtidens kunnskapsby.
 VIA University College Campus Horsens. C.F. Møller. Photo: Michael Kruse
Fakta

Byggherre

VIA University College og Insero

Adresse

Horsens, Danmark

Omfang

33 000 m²

År

2017-2021

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2017

Entreprenør

CASA

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Kunstner

Daniel Buren

Andre samarbeidspartnere

Creator Projects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2017

VIA University College Campus Horsens er et åpent og samlende lærings- og kunnskapsmiljø, som er direkte integrert med byen og landskapet for å skape sammenheng og relasjoner mellom elever, ansatte, næringsliv og byens innbyggere.

Et lyst, slankt tårn på 16 etasjer og tre atriumbygninger er kombinert med et sentralt innvendig felles atriumrom som samler 27 studieretninger, næring og byens innbyggere. Bygningens ytre geometri er nøye avstemt med beliggenheten og byen, og den etablerer nye utvendige byrom. Hver atriumbygning representerer egne fag og studieretninger. Bygningens innside fremstår som organisk og avrundet for å underbygge et levende og vennlig miljø. Her er det nisjer, atriumtrapper og hotspots langs balkonger for opphold og læring, kombinert med åpne grupperom og huber. Etasjene er designet for å underbygge aktivitetspreget læring og kunnskapsutveksling i de lavere etasjene, og ro og fordypning i de høyere etasjene.

I samarbeid med den franske kunstneren Daniel Buren har C.F. Møller Architects skapt bygningsintegrert kunst. Kunsten er blant annet synlig i form av et stort verk i innovasjonshuset, auditoriet og atriets glasstak, der farget glass skaper et verk som forener elever, rom og lys.

Solid og bærekraftig

Bygningen er preget av utvalgte stofflige og bærekraftige materialer, som murstein i røde og gylne nyanser, eik med varm glød, tekstiler i få, varme farger samt lys og utskjæringer i atrier med takvinduer.

VIA University College Campus Horsens er designet som en kompakt bygning med fokus på bærekraft i form av energioptimalisering, minimering av byggematerialer, lave driftskostnader og godt inneklima med optimaliserte dagslysforhold. Designen fører til korte tekniske forsyninger og et mindre fasadeareal som reduserer behovet for temperaturregulering samt omfanget av byggematerialer. Det er få stabiliserende vegger, og integrert diffus ventilasjon gjør bygningene fleksible og robuste for fremtidige tilpasninger.

Bygningen er en del av Campus Horsens, som også er designet av C.F. Møller Architects.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.