Det Teologiske Fakultet. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod

Det Teologiske Fakultet

Det Teologiske Fakultet ligger centralt placerad i hörnet av Ringgaden i Aarhus: i det motsatta hörnet ligger Aarhus Universitets gula byggnader, och i nästa hörn ligger Nobelparkens karakteristiska röda motsvarighet.
 Det Teologiske Fakultet. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod
Fakta

Uppdragsgivare

Forskningsministeriet Byggedirektorat

Adress

Aarhus, Denmark

Omfattning

12000 m² (nybyg 2000 m²)

År

1997-2000

Tävling

1:a pris i tävling, efter prekvalifikation. 1997

Ingenjör

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Landscape

Konstnär

Jens Birkemose, Bjørn Nørgaard och Søren Elgaard

Pris
Pris
  • 1:a pris i tävling, efter prekvalifikation. 1997

Det Teologiske Fakultet är inrymt i det gamla ortopedsjukhusets byggnader. I samband med övertagandet omvandlade man de befintliga byggnaderna så att de lämpar sig för undervisning, och man skapade en ny auditorieflygel med föreläsningssal och foajé. Auditorieflygeln vetter ut mot Ringgaden, och med sitt stora fönster öppnar den upp den tunga byggnaden för de förbipasserande, som kan titta in och se vad som pågår i byggnaden. Den röda tegelfasaden och det stora glaspartiets utformning harmonierar såväl med Nobelparkens utseende som med de befintliga sjukhusbyggnaderna och andra närliggande byggnader längs Ringgaden.

Den nya huvudingången är placerad mellan de befintliga byggnaderna och den nya flygeln. Det första man möter när man kommer in är konstnären Jens Birkemoses stora färgglada keramikvägg som bildar en elegant bro mellan det nya och det gamla.

Läs mera

Fler projekt - Utbildning

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.