Montpellier Business School. C.F. Møller

Montpellier Business School

Ett nytt campus som kommer bli Montpelliers landmärke och som dynamiskt skapar interaktion mellan olika discipliner och bjuder in allmänheten.
 Montpellier Business School. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Montpellier Business School

Adress

Montpellier, France

Omfattning

27 940 m² + 12990 m² (parkering)

År

2021, Tävling

Ingenjör

AIA Ingeniérie
EGE Ingeniérie
AIA Environnement (Miljö)
Tisseyre+Associés (akustik)

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbete med AIA Architectes, Line Nelund Dross (consultant) och Megias Vernhes Architectes (lokal arkitekt)

Landskap

AIA Territoires i samarbete med C.F. Møller Architects

Andra samarbetspartners

BEGC (kökskonstruktör)
En punkt. (Designer för digitala upplevelser)
lbc (Rymdplanerare + möbeldesigner)

Pris
Pris
  • 2. premie i international arkitektkonkurranse. 2021

Med sin triangulära form är det nya campuset ett landmärke för sitt område i Montpellier. Med flera öppningar mot staden och en landskapsdesign som bygger på områdets vegetation integreras campuset i sin omgivning.

Campuset består av fyra utbildningsenheter inom handel, catering och turism, fördelade på två byggnader. Byggnaderna är sammankopplade via en böjd och transparent bottenvåning med en glasfasad, där en mezzaninnivå löper genom hela bottenvåningen och förbinder ett öppet atrium med uteserveringar och offentliga öppna ytor.

Sociala mötesplatser med utrymme för eftertanke

På de övre våningarna finns utomhusplatser med balkonger i anslutning till kontor och klassrum. Öppna utrymmen och breda trappor uppmuntrar interaktion mellan lärare, forskare och studenter genom att skapa rörelse mellan byggnadens olika nivåer och discipliner. Samtidigt är de övre våningarna utformade med isolerade miljöer som också ger utrymme för reflektion och eftertanke.

De nedre våningarna är öppna och dynamiska med en mezzaninnivå som slingrar sig längs de böjda glasfasaderna i båda byggnaderna och fortsätter som en gångväg utanför, där du kan ta en paus med utsikt över det frodiga landskapet. Mellanvåningen är förenad med bottenvåningen genom flera spiraltrappor, medan en bred trappa på de övre våningarna leder upp till en takträdgård där användarna av campuset kan arbeta under pergolan.

Terrasser och områden på marknivå förbinder alla funktioner på campuset och är inbjudande för allmänheten med gröna passager, matsal och en restaurang för utbildningsändamål som är öppen för utomstående gäster.

Läs mera

Fler projekt | Utbildning

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.