Handelshögskolan  i Aarhus. C.F. Møller. Photo: Torben Eskerod

Handelshögskolan i Aarhus

Handelshøjskolen i Aarhus har ritats av C.F. Møller, som också står bakom de närmaste grannbyggnaderna i kvarteret längs Fuglesangs Allé, nämligen 4. maj Kollegiet, Tandlægekollegiet, Musikkonservatoriet och Møllevangskirken. Alla byggnaderna i kvarteret har samma genomförda arkitektur och en homogen användning av tegel på fasader och tak – liksom Aarhus Universitet, som ligger på gångavstånd härifrån.
 Handelshögskolan  i Aarhus. C.F. Møller. Photo: Jan Kofod Winther
Fakta

Uppdragsgivare

Handelshögskolan (Aaarhus School of Business, Aarhus University)

Adress

Aarhus, Denmark

Omfattning

28 000 m²

År

1963-2003, ombygning og renovering 2004-2010

Ingenjör

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Konstnär

Erik Nyholm, Bent Sørensen, Hanne Foss Brink, Tonny Hørning, Merete Barker, Niels Reumert, Mette Dammand Jensen, Rie Toft og Teddy Sørensen

Handelshøjskolen invigdes år 1968 och har sedan dess löpande utvidgats och renoverats.

Byggnaderna består av låga, inbördes förskjutna block på en till två våningar. De är förbundna med glaskorridorer, och sluter sig runt olika gårdsrum och uppehållsutrymmen. Ett noggrant planerat trafiksystem ser till att gångytor och passager leder både lärare och studerande ut till undervisningslokalerna, medan torg och öppna platser i stället samlar husets användare runt gemensamma funktioner som stora auditorier, caféer och receptioner. Fasadernas genomgående flammiga tegelväggar och röda takpannor bidrar till att ge skolan en helhetskänsla, samtidigt som de knyter an till resten av C.F. Møllers institutionsbyggnader längs allén.

Läs mera

Fler projekt | Utbildning

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.