International School Ikast-Brande. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert

International School Ikast-Brande

Den Internationale Skole i Ikast-Brande är så populär att det behövdes nya, större lokaler. C.F. Møller har utformat skolan i två våningar med ljust murverk. Skolan påminner om en liten by med små hus som ligger kring ett torg och små gator.
 International School Ikast-Brande. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert
Fakta

Uppdragsgivare

International School Ikast-Brande v. ISIB Ejendomsselskab A/S

Adress

Bøgildvej, Ikast, Denmark

Omfattning

2 600 m²

År

2012-2013

Entreprenör

Totalentreprenør KPC Herning A/S

Ingenjör

Midtconsult Herning

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

I den nya skolbyggnaden finns skola, fritidshem och förskola, och den ligger i förlängningen av ett befintligt utbildningskomplex.

Överallt i byggnaden finns utsikt över det gröna, parkliknande landskapet samt ett fint ljusinfall. Fönstren är placerade i ett pixelerat och levande mönster som släpper in naturligt ljus långt in i byggnaden och ger utmärkt utsikt till glädje för både stora och små.

Centralt i byggnaden finns en lång, välvd överbyggnad klädd i genomskinliga fasadelement. I denna överbyggnad finns ventilationsanläggning och skylights. Den välvda formen finns även i de utbuktande balkonger som inramar skolans största och mest centrala plats – en mötesplats för elever och barn i vardagen som vid särskilda tillfällen kan användas som utrymme för drama, musik, mat, föreläsningar och liknande.

Det omgivande landskapet är utformat som en skuggande skog där lekplatser, bollplaner och ett avskärmat utrymme för förskolan har integrerats i miljön.

Läs mera

Fler projekt | Utbildning

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.