Copenhagen International School - Nordhavn. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Copenhagen International School - Nordhavn

CIS Nordhavn är Copenhagen International Schools nya skolbyggnad, och den kommer att få en framträdande position i Köpenhamns nya stadskvarter Nordhavn. Tanken har varit att ge skolan en öppen framtoning som knyter samman skolans lokaler med det offentliga stadsrummet.
 Copenhagen International School - Nordhavn. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Fakta

Uppdragsgivare

Ejendomsfonden Copenhagen International School (ECIS)

Adress

Köpenhamn, Denmark

Omfattning

26000 m², med rum för 1200 studenter

År

2013-2017

Ingenjör

Niras

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Landscape

Gå till media library
Pris
Pris
  • Green GOOD DESIGN™ Award. 2019
  • Active House Award. 2018
  • Architecture MasterPrize - Educational Buildings. 2018
  • AZ Awards - Best Architecture Over 1,000 m². 2018
  • Civic Trust Award - Commendation. 2018
  • Projektprisen – Building Awards DK, finalist. 2018
  • Blueprint Award finalist, Best Public Use Project (Private Funding). 2017
  • Building Integrated Solar Technology - 2:a pris. 2017
  • European Architecture Award - Urban Development, finalist. 2017
  • ICONIC Award - Architecture. 2017
  • Regional winner (Best in Europe), WAN Education Award. 2017
  • Årets bygge - hedervärd nämna. 2017
  • Årets bygge - Hedersomnämnande. 2017

Promenaden utanför skolan blir till ett urbant hamnstadsrum som ger möjlighet till vistelse och olika aktiviteter.

Den stora skolbyggnaden är uppdelad i fyra mindre delskolor som anpassas efter barnens åldrar. Lokalerna för de minsta eleverna är till exempel särskilt stora, eftersom alla funktioner har samlats i och kring klassrummen. Där finns egna uteplatser, lokaler för drama/teater, gymnastiksalar och så vidare. Delskolorna växlar mellan fem och sju våningar. Uppdelningen i fyra enheter skapar både en identitet och gör det enklare att hitta.

De fyra skolenheterna ligger ovanpå basen. Denna innehåller de gemensamma och mer utåtriktade utrymmena, till exempel foajé, sportanläggningar, matsal, bibliotek och dramalokaler. Därmed kan undervisningslokalerna låsas efter skoltid, samtidigt som de gemensamma utrymmena kan användas till arrangemang för skolan eller hela lokalsamhället.

På basen finns också en gemensam takterrass som utgör skolgård för alla elever – men särskilt för de minsta. Den här skolgården ger ökad säkerhet genom att skydda eleverna från att komma för långt bort från skolan eller för nära vattnet.

Skolbyggnadens unika fasad är klädd med 12 000 solcellspaneler, som kommer att täcka minst hälften av skolans årliga elförbrukning. Förutom att bidra till skolans gröna profil ska solcellerna också ingå som en fast del i skolans undervisning, så att eleverna kan följa energiproduktionen och utnyttja siffrorna vid undervisningen i bland annat fysik och matematik.

Läs mera

Fler projekt - Utbildning/Sport/Event

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.