Fernbahnhof Hamburg-Altona Uteområder. C.F. Møller. Photo: Kumulus Agency

Fernbahnhof Hamburg-Altona Uteområder

Design av byrom som kobler sammen og gjør omgivelsene til den nye Hamburg-Altona jernbanestasjonen grønnere.
 Fernbahnhof Hamburg-Altona Uteområder. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

ProHa Invest, Deutsche Bahn, Freie und Hansestadt Hamburg

Adresse

Hamburg, Tyskland

Omfang

4 800 m²

År

2022-2027

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkuranse. 2022

Byggherrerådgiver

Drost Consult

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkuranse. 2022

Uteområdene og forplassen til den nye Hamburg-Altona jernbanestasjonen er en viktig del av kvalitetsstrategien for den storstilte nabolagstransformasjonen, og gir sjansen til å koble gjenforene og styrke urbane og grønne områder som tidligere var adskilt av infrastruktur.

Byrommene henger sømløst sammen med stasjonens indre passasjer, og skaper synlige adressepunkter for de store nye fasilitetene som utgjør stasjonskomplekset: Et hotelltårn, kontortårn, handelsenheter og gastronomi. Samtidig blir forplassen et sentralt punkt i fornyelsen av det bredere området, som inkluderer en konserthall, idrettsstadion, kreative arbeidsplasser og boliger.

Biologisk mangfold og overvannshåndtering

Designet er først og fremst formet av de intensive strømmene i og rundt stasjonen, i kombinasjon med bærekraftfunksjoner som et styrket lokalt biologisk mangfold, integrert overvannshåndtering på og under overflatene, og prioritering for syklister og fotgjengere. Tett og variert treplanting som gir fargeklatter som skifter med årstidene strukturerer de enkle og sammenhengende "gulvene", og inneholder lommer for sitteplasser, bespisning og lokalsamfunnsbegivenheter som markeder og konserter. Topografien på stedet er gjort til en fordel, og kombinerer full tilgjengelighet med sittetrapp og diskret sonering.

Les mer

Flere prosjekter | Landskap

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.