Haga Palett boligområde, Landskap. C.F. Møller. Photo: Nordr

Haga Palett boligområde, Landskap

Langs Solnavägen i Stockholm vokser Haga Palett og skaper nye innbydende og funksjonelle gårdsmiljøer. Prosjektet omfatter tre større gårdsrom og en førskolegård som er delt inn i tre trinn.
 Haga Palett boligområde, Landskap. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Credentia AB

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

9 300 m2

År

2023

Landskap

C.F. Møller Architects

Haga Pallet er et nytt levende boligkvartal som skal binde sammen indre by med Solna, helt til Gamla Råsunda. Visjonen er å skape attraktive bomiljøer i et urbant bymiljø. Langs Solnavägen bygges det ut en bred boulevard med treplanting, butikker og sjenerøse fortau. Boligfeltene er på bjelkelag og reflekterer funksjonelle rom som er tilrettelagt for et bomiljø med naturlig tilknytning til eksisterende omgivelser.

Grønn stue

Gårdsplassene er utformet for å fungere som innbydende og grønne oppholdsrom for beboerne, med fokus på oppholds- og aktivitetsarealer samt funksjonelle løsninger som bod og sykkelparkering. Det er samlingsplass med grill, lekeplass for mindre barn, utegym, felles terrasser med utsikt over Solnavägen, og gressplass for samvær, ballspill og piknik.

Tomtens høydeforskjeller og nære tilknytning til eksisterende blokker har stilt krav til tekniske løsninger vedrørende utforming og overvannshåndtering. Gårdsplassene er plassert en etasje opp, og blokkens bakgård gir en fredelig atmosfære og fungerer som et samlingsrom for beboerne. Landskapet skjærer seg naturlig inn i fjellet, og danner grønne oaser innrammet av fjellskjæringer.

Les mer

Flere prosjekter | Landskap

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.