Søtorvet. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Søtorvet

Midt mellom Silkeborg Langsø og Remstrup Å ligger byutviklingsprosjektet Søtorvet, som gjennom et åpent og aktivt bylandskap forener Silkeborgs byliv og kulturtilbud med byens vakre natur og det omkringliggende innsjølandskapet.
 Søtorvet. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

AP Pension

Adresse

Silkeborg, Danmark

Omfang

46 000 m², 29.000 m²/286 boliger, 5000 m² butikker/café og 12.000 m² parkeringshus

År

2016-2024

Entreprenør

NRE Group

Ingeniør

Søren Jensen Rådgivende ingeniørfirma

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Prosjektet har hatt gjennomgående fokus på å dyrke og forsterke forholdet mellom naturen, vannet, kulturen og byen. De eksisterende fysiske forbindelsene i Silkeborg utvikles og forsterkes, og det skapes nye relasjoner mellom områdets attraksjoner. På den måten iscenesetter og forteller Søtorvet om områdets mange kvaliteter: Papirfabrikken, Slotsholmen, bylivet i Midtbyen, Remstrup Å, Langsø og ikke minst det fremtidige Museum Jorn.

Prosjektet inneholder offentlige funksjoner som dagligvarebutikk, kafeer og øvrige butikklokaler, samt ca. 280 boliger fordelt på 8 hus med varierende høyde.

En langsgående, lav basebebyggelse i én etasje danner en bymessig profil i menneskelig skala som forbinder eksisterende stier og veier i byen og gjør det enkelt å finne frem for både myke og harde trafikanter. Basen inneholder de offentlige funksjonene.

På basen skapes en stor, grønn bypark som er skjermet mot støyen fra Chr. d. 8s Vej. Byparken er et fredelig offentlig rom som med sin unike utsikt over innsjølandskapet understreker møtet mellom naturen, vannet og byen. Byparken og byrommet forbindes fysisk, romslig og visuelt via store, landskapelige sittetrappanlegg som danner attraktive oppholds- og samlingssteder.

Boligene oppføres som varierte punkthus. Punkthusene er godt tilpasset den omkringliggende bebyggelsen for å sikre lys, luft og utsikt på tvers av området. Leilighetene holder høy arkitektonisk kvalitet, alle har gode dagslysforhold, store altanter og unik utsikt over vannet. Det er stor variasjon i størrelsene på leilighetene, noe som sikrer en allsidig sammensetning av innbyggere.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger/Planlegging

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.