SlottsskogsRingen. C.F. Møller

SlottsskogsRingen

Med det allsidige og aktive parkrommet Slottsskogsringen får Gøteborg et nytt, sosialt samlingssted som danner rammen rundt både hverdag og fest, omfavner hele befolkningen og inspirerer til mer lek, bevegelse og nærhet til naturen.
 SlottsskogsRingen. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Göteburg Kommune

Adresse

Göteburg, Sverige

Omfang

95 000 m²

År

2017, konkurranse

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 2. premie i arkitektkonkurranse

Prosjektet består av to hovedelementer – «Ringen» og «Aktivitetsbåndet». «Ringen» er parkens store, multifunksjonelle eventrom og består av et rundt gressområde med en forhøyet, steinbelagt scene i midten og sittelandskap i periferien. Her er det plass til oppvisninger og større arrangementer, men området innbyr også til spontane møter og aktiviteter. «Ringen» ligger i midten av parken. Den store, åpne flaten gjør at området fremstår som en lysning mellom det tett beplantede skogsområdene.

«Aktivitetsbåndet» ligger rundt «Ringen». Mens «Ringen» kan brukes til store og festlige arrangementer, utgjør «Aktivitetsbåndet» parkens levende hverdagsrom. Båndet består av små, dedikerte aktivitetsøyer som gir mange muligheter for fysisk utfoldelse og uformelle, sosiale møtesteder. I motsetning til «Ringens» store, åpne flater tilbyr «Aktivitetsbåndet» en mindre og mer intim skala med små oppholdsnisjer, nye habitater, sanselige opplevelser og små hverdagsfunksjoner som omkranser de mange forskjellige aktivitetsøyene. Med Slottsskogsringen kombineres nye og moderne aktivitetsmiljøer med tradisjonelle parkfunksjoner for rekreasjon og oppholdsmuligheter for å skape en ny destinasjon i byen. Et nytt parkrom med plass til alle, hvor bevegelse og lek blir en sosial plattform for møter på tvers av generasjoner og aktivitetsnivå.

Les mer

Flere prosjekter | Landskap

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.