Gravene Haderslev. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Gravene Haderslev

Bytorget Gravene ligger i den delen av Haderslev som rommer den eldste, sentrale bykjernen nær Haderslev Domkirke og Møllestrømmen. Gravene omkranses av to- og tre-etasjes bygninger og domineres av den gamle fontenen midt på torget.
 Gravene Haderslev. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Haderslev Kommune Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev

Adresse

Haderslev, Danmark

Omfang

5 200 m2

År

2004

Ingeniør

Carl Bro

Landskap

C.F. Møller

En gjennomgripende renovering omdannet Gravene fra en uskjønn parkeringsplass til et klassisk bytorg i tidløs design. Torgets fontene fra 1927 er fortsatt torgets sentrum. Den underbygges av en komposisjon av klassiske virkemidler som en lang, snorrett hekk og vannrenner i asymmetriske, spesialstøpte betongelementer. Fontenen fremheves av granittbeleggets geometriske mønstre. De hever seg med en svak stigning mot midten av torget.

I vannrennen resirkuleres regnvann med en delikat risling som et motstykke til Møllestrømmens buldrende vannmasser. Vannrennen lyssettes med fiberlys om kvelden. Her er sitteplasser av avsyret betong og et litt opphøyd platå som danner en ekstra scene i byrommets scenografi. Veien langs bygningenes fasader er belagt med chaussestein, sykkelstiene har granittheller og fortauene langs fasadene har klassiske, gule klinker. Gravene har blitt byens absolutte midtpunkt. Området brukes blant annet til jazzfestival, torgdager og byfester.

Les mer

Flere prosjekter | Landskap

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.