Tuborg Nord - kanalprosjekt. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen

Tuborg Nord - kanalprosjekt

I København er vannet et vesentlig innslag i bybildet, og mange av byens viktigste steder er forbundet med vann. Det gjelder også i Tuborg Nord – områdene hvor Tuborg-bryggeriene tidligere lå og hvor C.F. Møller står bak masterplanen som skisserer en helt ny bydel på tomten.
 Tuborg Nord - kanalprosjekt. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen
Fakta

Byggherre

Ejendomsinteressentskabet Tuborg Nord B Carslberg A/S Vesterfælledvej 100 1799 København V

Adresse

København

År

1998-2001

Landskap

C.F. Møller Architects

En viktig del av planen er kanalprosjektet, som omfatter håndteringen av kanalene i området (fra vannspeil og belegning til husfasader), utforming av en sentral plass, en steinhage og tre broer.

Plassen er sentral for hele bydelen Tuborg Nord: Her møter den gamle og den nye bydelen vannet. Plassen kjennetegnes av et stort, granittbelagt trappeanlegg som fortsetter ned til bunnen av kanalen – en trapp som skaper nærhet mellom plassen og vannet.

Steinhagen er et opplevelses- og lekerom som skaper et møte mellom hage og vann. Hagen er formet som et fritt komponert steinlandskap som "oversvømmes" av kanalvannets gjennomstrømning, og vanndybden er fastlagt slik at det alltid er vann mellom steinene ved laveste vannstand.

De tre broene som binder området sammen, representerer tre ulike funksjonelle og tekniske løsninger, men forenes av et enkelt og tidløst formspråk.

Prosjektet legger vekt på at kanalområdene skal være offentlige områder og at boligene rundt skal ha kontakt med vannet. På den måten får både byen, bydelen og boligene glede av vannets løp gjennom byen.

Les mer

Flere prosjekter | Landskap

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.