LEGO® Campus. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

LEGO® Campus

LEGO® Campus er et fleksibelt og bærekraftig kontorkompleks og en park som støtter LEGO Group sterke bedriftsverdier og lekne kultur.
 LEGO® Campus. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Fakta

Byggherre

KIRKBI

Adresse

Billund, Danmark

Omfang

52 000 m²

År

2015-2022

Entreprenør

K.G. Hansen & Sønner

Ingeniør

Niras

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
  • Iconic Award 2023 - Winner Innovative Architecture. 2023
  • Årets byggverk, hederlig omtale i kategorien Næringsliv. 2022

Basert på LEGO Groups verdier og innovative kultur, har den nye LEGO-campusen fått en utforming bestående av åtte bygninger som er samlet for å skape et kontinuerlig lokale, for både lek og arbeid for 2000 ansatte.

De lyse og fleksible kontorlokalene er i stor grad åpne for allmennheten, og de er samlet rundt et spektakulært atrium med farger og funksjoner som er inspirert av LEGO Groups produkter.

Hver enkelt bygning reflekterer skalaen på de omkringliggende LEGO-anleggene og Billund som by. Det er et bevisst valgt at bygningsmassen ikke er sammensatt enhetlig, men allsidig og med en leken vri. Dette er for å gjenspeile de mange mulighetene man har på samme måte som når man leker med LEGO.

Støtte for innovasjon

Et kultur- og aktivitetssenter kalt «People House» ligger i første etasje og består av delte lokaler for en rekke sosiale og fysiske aktiviteter, inkludert en idrettshall, arrangementslokaler og hotell. Samarbeidsrommene skaper en uformell og inspirerende atmosfære gjennom hele LEGO campus. De øverste etasjene har lokaler for en rekke aktiviteter knyttet til arbeid og lek for å støtte kreativitet og innovasjon. Der hver enkelt bygning overlapper, danner små torg med fargerike trapper sosiale møteplasser, noe som gjør det enklere å finne veien.

Fasaden er designet for å både maksimere dagslyset i bygningen og minimere krav til kjøling. Det har ført til en leken, men elegant fasade med LEGO-klosser som et av bygningens motiver. To enorme LEGO-klosser danner møteplasser på toppen av bygningen.

Bygningen er integrert i den offentlige parken for å skape områder utendørs til møter, turer og lek. Disse elementene bryter ned barrierene mellom inne og ute for å stimulere til innovasjon. Man er omgitt av grøntområder overalt, i form av parken, gårdsplasser, små hager og grønne tak med drivhus og minigolfbane.

Med grønne tak, slitesterke materialer, forsterket biologisk mangfold og samling av regnvann for distribusjon til bassenger og innsjøer, gjør LEGO Campus til et svært bærekraftig kompleks som oppnår den strengeste energisertifiseringen i Danmark i 2020.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.