Skolegård og park i Edsberg. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Skolegård og park i Edsberg

Ny skolegård for Edsberg skole, i den svenske kommunen Sollentuna, gjør området tryggere og mer attraktivt. Sentrale Edsberg har også fått nytt park- og aktivitetsområde, som kan brukes både i og etter skoletid.
 Skolegård og park i Edsberg. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Sollentuna kommun

Adresse

Sollentuna, Sverige

Omfang

14 500 m2

År

2021-2022

Landskap

C.F. Møller Architects

Som en del av 2030-målet om null utsatte områder i Sollentuna har kommunen startet utviklingen av Edsberg by. Ettersom skolegården ikke levde opp til elevenes behov for et trygt, likeverdig og innholdsrikt miljø, har skolegården blitt fornyet og renovert. Prosjektet er en viktig innsats for å tiltrekke seg aktivitet og tilby studenter, og andre innbyggere, en innbydende møteplass – ikke minst for å styrke tryggheten i området. Den nye skolegården og parken er anlagt rundt Edsbergskolen og på arealene mot Danderydsvägen. Edsbergsskolen er en kommunal barneskole for 7.-9. klasse med spesialundervisning og har ca. 600 elever.

Et bredt og variert innhold

Skolegården og parken får et tydelig designkonsept, som er innbydende og inkluderende, som gjør stedet til et sterkt identitetsmiljø i Edsberg. Skolegården og parken har funksjoner som kan brukes både under og etter skoletid. Prosjektet er gjennomført med spesiell oppmerksomhet på kjønnsaspekter og har skapt både organiserte og uformelle aktivitetsmuligheter. Organiserte lagspill som fotball og basketball har fantasifulle og kreative variasjoner, noe som gjør det lettere å prøve ut og spille i små grupper. Det er også satt opp ulike typer møteplasser: salonger som stilleområder, og områder for sosialt samvær og møter. Spesialskolen har eget uteområde.

Innganger fra skolegården til nærområdene har klare grenser. I tillegg er det laget en oversiktlig gangvei mellom Edsbergs torg og Danderydsvägen.

Underveis i designprosessen ble det holdt dialoger med elever og lærere ved Edsberg skole.

Les mer

Flere prosjekter | Landskap

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.