Vega Skola och Aktivitetshus. C.F. Møller

Vega Skola och Aktivitetshus

Vega skola och aktivitetshus är en levande mötesplats för människor i alla åldrar. Här samlas flera verksamheter under ett tak – så att människor med olika intressen kan umgås, inte bara under skoltid utan också på kvällar och helger.
Fakta

Uppdragsgivare

Byggdialog

Adress

Stockholm, Sverige

Omfattning

12 500 m², 900 elever

År

2019-

Tävling

1:a pris i tilbudstävling. 2019

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Pris
Pris
  • 1:a pris i tilbudstävling. 2019

Vega skola är för omkring 900 elever i årskurserna F-9, med fritids för de yngre barnen och en öppen fritidsgård för de skolbarn som har lämnat fritids. Dessutom är huset en träffpunkt för äldre, där det finns ett stort utbud aktiviteter – idrottshall, bibliotek, tillagningskök, café och en så kallad ”black box” för musik, teater och andra framträdanden. Aktivitetshuset erbjuder något för alla i Vega och i närområdet. Byggnaden är en levande plats även under kvällar och helger. Då används lokalerna för föreningsidrott, musik, kultur, möten, umgänge och andra aktiviteter.

Lättillgänglig mötesplats

Planlösningarna är framtagna i nära dialog med de verksamheter som använder lokalerna, där utomhusmiljöerna också är en viktig del av uppdraget. Samtliga delar av aktivitetshuset är utformade på ett sådant sätt att lokalerna kan samnyttjas av utbildningsförvaltningen, social- och äldreförvaltningen samt kultur– och fritidsförvaltningen. Dessutom är lokalerna tillgängliga för föreningslivet och biblioteket och caféet är öppet för allmänheten.

Skolan och aktivitetshuset ligger i anslutning till pendeltågs- och busstationen, i hjärtat i den nya stadsdelen Vega. Det är enkelt att ta sig dit med alla tänkbara färdmedel, inte minst cykel, bussar och pendeltåg. Aktivitetshuset är ett innovativt och yteffektivt sätt att samla många verksamheter under ett tak, och Vegas lokala komplement till kulturhuset i Handen.

Läs mera

Fler projekt | Utbildning

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.