Batteriet Sixtus. C.F. Møller. Photo: Jens Lindhe

Batteriet Sixtus

Batteri Sixtus er fredet som fortidsminde og for de fleste danskere mest kendt som det salutbatteri, der står for salutering ved særlige officielle lejligheder.
 Batteriet Sixtus. C.F. Møller. Photo: Jens Lindhe
Fakta

Bygherre

Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste (FBE), Byggestøttecenter

Adresse

København, Danmark

Omfang

6.500 m²

År

2009-2011

Entreprenør

CG Jensen A/S

Ingeniør

Sloth-Møller Rådgivende Ingeniører

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Arkitektfirmaet Søren Kibsgaard og stenkonservator Leif Vogn

Det var også herfra, den daværende Kronprins Frederik 2. april 1801 på tæt hold kunne følge begivenhederne under skærtorsdagens blodige slag på Københavns Red. Fæstningsanlægget, som udgør spidsen af Holmen, skyder sig som den yderste forpost ud i Københavns havn og er med sine langstrakte græsklædte volde, store gamle lindetræer og tilhuggede kvaderstens mure et smukt og malerisk anlæg.

På grund af tiltagende nedbrydning var det imidlertid nødvendigt med en gennemgribende genopretning, hvis anlægget skulle bevare sine kvaliteter. C.F. Møller har udført renoveringen, og Batteriet Sixtus fremtræder nu atter i sin rene form, med skarpe linier og skulpturelle voldanlæg. Projektet er udført i en arkitektonisk helhedsløsning for bygninger og landskab, så hele anlægget med volde, stenbastioner og linderækker igen markerer sig med arkitektonisk værdighed i det omgivende havnemiljø. Desuden er anlægget gjort tilgængeligt for alle - med handicaplifte diskret indpasset i de tidligere kasematter. Genopretningen er udført med respekt for anlæggets autenticitet og egenart og de kulturhistoriske og arkitektoniske værdier, og hver enkelt af de trufne valg er kvalificeret gennem granskning af de historiske kilder i form af fotos, beskrivelser og tegninger.

Læs mere

Flere projekter | Landskab

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.